TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş' un, hafta sonunu geçirmek için geldiği Çanakkale'de; Vali İlhami Aktaş, Ak vekil Ayhan Gider başta, Tarihi Alan Başkanı Kaşdemlr, il Genel Meclisi başkanı Önder ile Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı, Sahili Güvenlik Batı Marmara Gurup komutanı dışında karşılayan olmaması, siyaset kamuoyunun dikkatinden kaçmadı.
"REİS'TEN SONRA İKİNCİ İSİM ÇANAKKALE'DE,
AK PARTİ UZAKTAN MI SEYREDİYOR!!!"
Lapseki Suluca' da ki yazlığında hafta sonunu geçirecek olan TBMM Başkanı Kurtulmuş' un, İktidar parti teşkilatları yanı sıra Partili Belediye Başkanlarının da Havaalanı' nda karşılamada yer almamasına, AK Partililerinin yorumu gecikmedi.
Partili kurmaylar gibi, Belediye başkanlarının da karşılamada olmayışına, partililer ağız dolusu sözlerle sitem etti;
"Gazi Meclisin Başkanı Kurtulmuş, Devletin zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan' dan sonraki ikinci adam.
TBMM Başkanı şehre geliyor, ne teşkilat var, ne de Başkanlar."
-----------------------------------------
TBMM BAŞKANI ÇANAKKALE'DE,
AK PARTİ TEŞKİLATLARI NEREDE???
-----------------------------------------
Gazi Meclisin Başkanı Numan Kurtulmuş'u hafta sonunu geçirmek için geldiği Çanakkale'de, Ak vekil Ayhan Gider ve Bürokratlar karşıladı. Havaalanı'nda karşılama sırasında oluşan fotoğraf karesini, AK partililer manidar sözlerle yorumladı.
Çanakkale siyaset kamuoyuna; "Bakan , bakan yardımcıları, bir Genel Müdür, Genel Müdür yardımcıları geidğinde, adım atacak yer bulunmayan apronda, bu ne tenhalık???" dedirten karşılamayı anlatır fotograf kareleri, güne adeta damgasını vurdu.
"GÜNDÜZ COŞKU, GECE SOĞUK DUŞ..."
10 Ağustos Anafartalar Zaferi'nin 108'nci yıl dönümü törenleri nedeniyle, geçtiğimiz Parşembe gününü tarifsiz coşku içinde geçiren Çanakkale' de, aynı güün gecesi adeta soğuk duş etkisi yaşatan bir karşılama gerçekleştiği gözlendi.
Devletin zirvesindeki ikinci ismin, 'sönük' denilebilecek türden katılımla karşılanmasına, en başta İktidar partililerin tepki gösterdikleri gözlendi.
Çanakkale siyaset kamuoyu, dün gün boyu geçen Perşembe akşamı şehre gemlen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş' un, Havaalanı'na ulaştığı anlarda oluşan o fotoğrafı konuştu.
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Genel Meclisi başkanı Nejat Önder yanı sıra TBMM Başkanı Kurtulmuş’u Havaalanı’ nda karşılayanlar arasında;
Geçtiğimiz hafta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın imzaladığı Emniyet Müdürleri kararnamesi ardından, Çanakkale'ye atanan yeni Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Alay Komutanı,  Jandarma Kıdemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Gurup komutanı Yarbay Ercan Oran, THY Çanakkale Bölge Şefi Selim Samur ile bir grup Ak Partili genç bulundu.
Erdem Sürek