Şehitler Coğrafyasından haykıran Kaşdemir; “10 Ağustos 1915’te Conkbayırı’nda süngünüz ve kahraman ruhunuz ile kazanmış olduğunuz bu zaferle ‘Çanakkale Ruhu’ sonsuza dek yaşayacak.” dedi.
Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta, Zafer kazanan silah arkadaşlarına hitaben konuşan Kaşdemir şu ifadeleri kulandı;
“Geçit vermediğiniz bu vatan toprakları emin ellerdedir.
Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün sembolü olan şanlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacak.”
-------------------------------------
İSTİKLAL HARBİNİN MEŞALESİNİ YAKAN, ÇANAKKALE KAHRAMANLARINA;
“ÖLÜMÜ HİÇE SAYDINIZ,DÜŞMAN ÜZERİNE, UÇARCASINA ATILDINIZ…”
-------------------------------------
Anafartalar Zaferi’ nin 108’nci yılına özel sözler, Alan Başkanı Kaşdemlir’den geldi.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 108’nci yılına özel bir mesaj yayımladı.
Şehitler Coğrafyasından, Gelibolu’dan haykıran Kaşdemir, Çanakkale aslanlarına; “10 Ağustos 1915’te Conkbayırı’nda süngünüz ve kahraman ruhunuz ile kazanmış olduğunuz bu zaferle ‘Çanakkale Ruhu’ sonsuza dek yaşayacak.” sözünü Verdi.
“Kahraman Komutanlarımız ve Kahraman Neferlerimiz” ifadeleriyle, Çanakkale’de destan yazan ecdada hitaben sözlerine başlayan Kaşdemir;
“İstiklal Harbi’nin de meşalesini yaktığınız, ölümü hiçe sayarak düşman üzerine ‘uçarcasına’ atıldığınız bu topraklarda, tam 108 yıl önce, ortaya koymuş olduğunuz destansı mücadelenin yıldönümünde, sizleri rahmet ve şükranla anıyoruz.” dedi.
“ÇANAKKALE RUHU SONSUZA DEK YAŞACAK”
108 YIL ÖNCE, Dünya savaş tarihine altın harflerle yazılan destansı Zaferi kazanan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük önder Atatürk’ ün, ‘Askeri deha’ olarak doğduğu topraklardan ses veren Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir;
“10 Ağustos 1915’te Conkbayırı’nda süngünüz ve kahraman ruhunuz ile kazanmış olduğunuz bu zaferle “Çanakkale Ruhu” sonsuza dek yaşayacak.
Huzur içinde uyuyunuz. Geçit vermediğiniz bu vatan toprakları emin ellerdedir.
Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün sembolü olan şanlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacak.
Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere hepinizin önünde saygıyla eğiliyor; rahmet ve minnet ile anıyorum.” ifadelerini kullandı.
Cuma Deren