Önümüzdeki günlerde kafe kısmının da hizmete girmesi planlanan Bayramiç Kütüphane-Kafeyi ziyaret eden Kaymakam Alper Taş, incelemelerde bulundu.
Bayramiç Turizmini Geliştirme Planı çerçevesinde Bayramiç İlçesinde İlçe Kaymakamlığı tarafından geliştirilen ‘İda'nın Genç Kadınları Üretiyor’ Projesi kapsamında Kütüphane-Kafe oluşturuldu.  Tarihi konak içinde gerçekleştirilen proje  ile bir yandan kütüphanede kitap okuyacak olan vatandaşlar bir yandan da sohbet ederek çay kahve içebilecek.   İçerisinde 11 bin 634 kitabın bulunduğu Bayramiç Kütüphane-Kafesi ayrıca ilçenin önemli turizm noktalarını ziyaret edecek turistlerin de yeni mekanı olacak.
Kadınlara İstihdam Sağlayacak
Proje ile tarihi konağa taşınan İlçe Halk Kütüphanesi ve bina içerisinde oluşturulacak kafe ortamı ile kitap okuma ortamı cazip hale getirildi. Ayrıca  Bayramiç Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen  ‘İda'nın Genç Kadınları Üretiyor’ Projesi kapsamında oluşturulan  meyveli turta ve meyve kurutma üretim tesisinde kadınların görev alması ile kadın istihdamının desteklenmesi amaçlanıyor.  Projede hem istihdam hem de kültürel kaynaşma bir arada olacak
Bütün bun ların yanı sıra Kütüphane-Kafe projesinin bölgeye gelen turistlere de hizmet etmesi bekleniyor.  Tarihi binada Mehmet Akif Ersoy Evi, Hadimoğlu Konağı, Ayazma Tabiat Parkının tanıtımları da yapılırken, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şiiri tablosu, Truva Efsanesine ilişkin yağlı boya resimler ve Osman Hamdi Bey, Matrakçı Nasuh gibi meşhur Türk ressam ve minyatürcülerin de tablolarına tarihi binada yer verilerek turizme hazırlandı. Dolayısı ile Şlçeye gelen turistler  Kütüphane- Kafe’de ağırlanacak.
Burcu Erdal