Ata sporu güreşi yaşatmak ve Bayramiç’te gerçekleştirmek amacı ile Bayramiç Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen  Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri gerçekleştirildi.   Güreşler, İlçe Merkezinde Başpehlivanların da katılımı ile gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Türk Bayraklı yürüyüş ile Pehlivanlar  Bayramiç Taşıyıcılar Kooperatifi önünde kurulan güreş alanında Er meydanı çayırlarına çıkan onlarca pehlivan kol bağladı. Başkan Uygun'un ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona; Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, CHP Çanakkale milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, Yalova Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Çanakkale Baro Başkanı Hande Keskin, Çanakkale CHP İl Başkanı Doğan Ateş, İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bölgede düzenlenen yağlı güreşlerin ağaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Farklı illerden Çanakkale’ye gelen güreşçilerin yanı sıra Bayramiç Belediyesinin Pehlivanları da rakiplerinin sırtını yere değdirdi. Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde güreşen  Bayramiç Belediyespor güreşçilerinden  Serhat Tekin kendi boyunda birinci, Hüseyin Aykut ikinci, Halit Yıldız ve Ali Yavuz Türker de kendi boylarında üçüncülük derecesi elde ettiler.
Başpehlivanların Kupa Tasarımı Dikkat Çekti
Öte yandan Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri için Bayramiç Belediyesi, hem Mehmet Akif Eersoy’u hem de Bayramiç’i simgeleyen kupalar tasarlandı. Mehmet Akif Ersoy silueti ve müzesinin yanı sıra Bayramiç elmasının yer aldığı figürlerle kupalar adeta birer mühür niteliği taşıdı.  Başpehlivanların kupa ve  madalyalarına Bayramiç adeta sanat gibi işlendi.
 Başpehlivan İsmail Balaban Oldu
Öğleden sonra Er meydanı Çayırlarına çıkan ve kuralarını çeken Başpehlivanlar arasında heyecanlı karşılaşmalar gerçekleştirildi.  Vatandaşların tribünleri doldurduğı güreşlerde başpehlivanlar kıyasıya mücadele yağadı. Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşlerinin finali ise İsmail Koç ile İsmail Balaban arasında gerçekleştirildi. Başpehlivanlık mücadelesini kazanan İsmail Balaban güreşlerin kazananı olurken İsmail Koç  ikinci, Cengizhan Şimşek ve Hasan Cengiz ise üçüncü oldular. Güreşlerin sonunda bir açıklama yapan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun “Er meydanında ter döken tüm güreşçilerimizi tebrik eder, bu organizasyonu gerçekleştirmemize katkı sağlayan Güreş Ağamız Lütfü Çakmak'a, Bayramiç Belediyespor Kulübü Başkanımız Metin Akıncı'ya, sponsorlarımıza, maddi ve manevi yanımızda olan herkese teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
 
Şerife Erdem