Jandarma ekipleri devriye sırasında, Enerji Kablosu Hırsızlarını suç üstü yakaladı.Çan ilçesine bağlı Yaya köyünde, bir anda elektrikler kesildi..Fırtına, yağmur yağışı ve benzeri bir etken yok iken, aniden kesilen elkitrik, köylüleri de şaşkına çevirdi.Ahali, tam arıza oldu, ekipleri arayalım der iken, bölgede devriye görevi icra eden Jandarma, kesintinin sebebi kablo farelerini fark etti ve kısa süren kovalamaca sonrası yakaladı.2 şüpheli, Çan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.
Şüphelilerin, yaklaşık 500 metre uzunluğunda kablo çaldıkları belirlendi ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Çan ilçesinin Yaya köyünde bulunan enerji kablolarını keserek taşımaya başlayan 2 şüpheli, bu sırada Çan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerini fark etti.
Kaçmaya başlayan şüpheliler F.K. ve E.E, ekiplerce gözaltına alındı.Jandarma, iki şüphelinin bir lyandan kaçıp, bir yandan da sürüklediği yaklaşık 500 metre uzunluğundaki kabloların, nakil hattından kesilerek çalındığını tespit etti.Haber Merkezi