Bu yıl da turıl zararlısına karşılık ilk mücadeleler gerçekleştirdi. Zararlının  Biga Bölgesinde görülmemesi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.
Özellikle yağ sanayinin  önemli  ham maddesi olan ay çekirdeklerin böyük bir bölümü Trakya bölgesinde yetiştiriliyor. Çanakkale’de de çiftçilerin girişimleri ile üretilen Ayçiçeklerde geçtiğimiz yıl tırtıl tehlikesi yaşanmıştı. Kontrolsüz çoğalan zararlı Trakya bölgesinde tarlalara büyük arar vermişti. Çanakkale’de de  Ayvacık, Yenice, Eceabat, Gelibolu ve Biga ilçeleri başta olmak üzere Çayır tırtılı  mahsullere zarar vermişti. Rekoltesinin düştüğü Ayçiçek ekimleri bu yıl kontrollü büyütülüyor.  Biga İlçesinde Çayır tırtılına karşı  Biga Tarım ve Orman Müdürlüğü  zirai personeli sahada çalışmalar gerçekleştiriyor.
Görenler Müdürlüğe Haber Versin
 Yapılan çalışmalar ile ilgili Biga Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Zirai personellerimiz geçen sene adından sıkça bahsedilen Çayır Tırtılı kontrollerine devam etmektedir. Yapılan kontrollerde tırtıla rastlanmamıştır. Ancak üreticilerimizin belirli aralıklarla özellikle ayçiçeği ekili alanlarını kontrol etmeleri ve derhal İlçe Müdürlüğümüze bilgi vermesi son derece önemlidir” ifadelerine yer verildi.
Cuma Deren