Yıllardır Balıkçıların en büyük sorunu olan Sarıçay’ın ıslah çalışmaları nihayet başlarken, yapılan bu çalışmaları değerlendirmek ve istişareler gerçekleştirmek amacı ile  S.S. Çanakkale Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Çanakkale Deniz Ürünlerini ve Küçük Balıkçıları Koruma Derneği’ni ziyaret etti.
Balıkçıların yıllardır çözülmeyen sorunlarından bir tanesi de Sarıçay’ın ıslahı. Neredeyse her belediye meclisinde gündeme gelen ve Kent kamuoyunda zaman zaman yer alan Sarıçay ıslahı nihayet başladı. DSİ tarafından yapılan çalışmaları değerlendirmek ve Balıkçı sorunlarını istişare etmek amacı ile  S.S. Çanakkale Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Hasan Uysal, Yönetim Kurulu Üyesi Ersen Duman, Kooperatifler Birliği  Su Ürünleri Mühendisi Mustafa Zabun ile birlikte, Sarıçay bölgesinde bulunan Çanakkale Deniz Ürünlerini ve Küçük Balıkçıları Koruma Derneğini ziyaret ettiler.
S.S. Çanakkale Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Hasan Uysal, yapılan ziyarete ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada “Dernek yönetiminin ve balıkçı paydaşlarımızın sorunlarını dinledik. Dernek ve Sarıçay’da bulunan balıkçıların en önemli sorunu bilindiği üzere Sarıçay’ın bir an önce ıslah çalışmalarının tamamlanmasıdır. Mevcut yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Çanakkale Belediye ve DSİ’nin verdiği katkıları takdir ediyoruz ama buranın daha fazla lojistik desteğe ihtiyacı olduğunu da biliyoruz. Umarız ki bir an önce bu bölge balıkçılarımıza ve şehir halkına hizmet vermeye başlar. Yaptığımız görüşmeler neticesinde bundan sonra katkı verecek olan kurumlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Bizde yönetim kurulu olarak her zaman elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.
Şerife Erdem