Okula, yere ve mekana bağlı kalmadan hayatın her alanında öğrenmeyi sağlamak ve vatandaşlara eğitim sağlamak amacı ile ‘Yaşamın Her Anı Öğrenme Zamanı’ mottosu ile yola çıkan  Çanakkale Halk Eğitim Merkezi tarafından  da açılan 2 binden fazla kursa 40 bin kursiyer katılarak Hayat Boyu Öğrenme kurslarından faydalandılar. Kursiyerlerin yıl boyunca   yaptıkları el emeği göz nuru eserler  yılsonu sergisi ile görücüye çıktı. Sergi yoğun ilgi gördü.
 Hayat boyu öğrenme, eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla vatandaşların bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini planlamak, çağın ihtiyaçları doğrultusunda, hızla gelişen ve değişen sosyal ve kültürel hayattaki değişmelere ayak uydurabilmek için  kendini geliştirmesi ve çağa ayak uydurmak için verilen eğitimleri kapsıyor.  Bu düsturla yola çıkan ve vatandaşların talepleri doğrultusunda Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bu yıl  il genelinde 2 binden fazla kurs düzenlendi.  El Sanatları, Giyim Teknolojileri, Resim, Çinicilik, Seramik, moda tasarım, müzik, resim  gibi vatandaşların talep ettiği her alanda kurslar açıldı. Yıl boyunca düzenlenen kurslara 40 bin kişi katılım gösterdi.
 Kursiyerlerin Eserleri Yılsonu Sergisinde Görücüye Çıktı
Çanakkale Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerler eserlerini ve yeteneklerini yılsonu programında sergilediler.  Kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı ve Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilen serginin açılışına Vali İlhami Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Eğitmenler ve Kursiyerler Performansını İkiye Katladı
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının  okunması ile başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz hem kurslar hem de kursiyerlerin katılımı ile ilgili bilgiler verdiği açıklamasında “Halk Eğitim Merkezimiz tarafından hazırlanan kurslarda gösterilen faaliyetler burada sergileyeceğiz.  İlimiz genelinde Hayat Boyu Öğrenme Kurslarının eserleri sergilenmeye devam edecek.  Bu yıl Halk Eğitim Merkezlerimizde 2 bin civarında  kurs açılışı yapıldı. Bu kurslara  toplamda 40 bin vatandaşımız katılarak  eğitimlerini başarı ile tamamladılar.  Destek veren çalışma arkadaşlarımıza   teşekkür ediyorum Çünkü bu sene ulaştıkları sayı ile  geçtiğimiz yılın performansını tam olarak ikiye katladılar. Bu nedenle gerek yıl boyunca verilen eğitim gerekse bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından açılış programı kapsamında Halk oyunu gösterisi gerçekleştirildi. Gösterinin ardından  Vali İlhami Aktaş ile protokol üyeleri tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası sergi alanı ve yılsonu etkinlik programının açılışını gerçekleştirildiler.
 
Halk eğitim merkezi beceri geliştirme kursları stantlarını gezen Vali İlhami Aktaş ve protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan el sanatları, giyim, resim, heykel, seramik ve cam ürünlerinden oluşan el emeklerinin sergilendiği serginin açılışını gerçekleştirildi. El işi ürünler ve resim sergisinin açılışının ardından açılan stantları ve Halk Eğitim sergi alanını gezip, sergilenen eserler hakkında kursiyer ve öğretmenlerden bilgi alan Vali İlhami Aktaş, Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinliklerinin hayırlı olmasını temenni ederek, öğretmenlere ve kursiyerlere emeklerinden dolayı teşekkür edip başarılarının devamı diledi.
 Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında halk oyunları gösterisi, beceri geliştirme kursları uygulama atölyesi, stant etkinlikleri, beceri geliştirme kursları faaliyetleri, spor aktiviteleri ve masal kahramanları çocuk etkinliği gösterileri gerçekleştirildi.
 
Şerife Erdem – Burcu Erdal