Öğrenciler arasında kitap okuma alışkanlığını yükseltmek, kitapları analiz ederek canlandırmak amacı ile Ayvacık Kaymakamlığı tarafından yürütülen ‘Kitaplar Canlanıyor Projesi’ projesi bu yıl da gerçekleştirildi. Dünya klasikleri başta olmak üzere çeşitli hikayelerden yola çıkan öğrenciler  okudukları kitapları canlandırdılar.  Yıl sonu gösterimi adı altında gerçekleştirilen canlandırmalar üç gün sürecek.  İlk program Gülpnar ilkokulunda gerçekleştirildi.    Kaymakam İlker Eker, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Arslantaş, İlçe Emniyet Müdürü V.Mustafa Koç, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Enver inanç  ve veliler katıldı. Programda Gülpınar İlkokulu, Kösedere İlkokulu ve Kösedere Ortaokulu öğrencileri ile birlikte hazırlanan gösteriler gerçekleştirildi.
Gülpınar İlkokulu Öğrencileri tarafından,  Kül Kedisi, Yalancı Çoban, Kırmızı Başlıklı Kız, Altın Saçlı Kız, Pamuk Prenses kitapları canlandırılırken,  Kösedere İlkokulu Öğrencileri  ise  Barış Koyun Çocukları Adını adlı kitapları vanlandırdı. Gösteride ayrıca şiir  gösterimi de gerçekleştirilerek  oğa ve Hayvanlar ile ilgili şiir derlemeleri canlandırıldı.
Kaymakam İlker Eker,  yıl boyunca okudukları kitapları büyük bir performans ile canlandıran tüm öğrencilerimizi tebrik etti. Kitap okumalarının hayatları boyunca devam etmeleri önerisinde bulunarak, programın hazırlanmasında emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederek belgelerini takdim etti.
 
Şerife Erdem