Meydanlık alanda değil ancak, GESTAŞ iskele sahasına yakın noktada, kadın ve erkekler için umumi Tuvalet yapılacağı öğrenildi.
Yıllar önce İskele meydanında bulunan, ancak Meydan çevre düzenlemesi ile tarih olan umumi tuvaletlerin bir benzerinin inşaası için, Feribot iskelesinde konuşlanmış bankamatikler ve onların yakınındaki GESTAŞ’a ait tuvaletler kaldırılacak. Oluşacak boş alana kadın ve ekekler için yeni WC’ ler yapılacak.
GENEL SORUN, GENEL İHTİYAÇ
Umumi tuvalet sorununa çare olacak bu proje, ne zaman hayata geçecek?
Onlarca yılık soruna çözüm için geliştirilen bu projenin, bir çok vatandaştan; “Nihayet!” şeklinde bir ifade ile manidar yorumlar topladığı gözlendi.
Projenin en yakın zamanda hayata geçeceğini, CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yerel basına yaptığı bir açıklama sırasında duyurdu.
…………………..
Bankamatikler Kalkıyoe Yerine Tuvalet Geliyor
Özellikle Bahar aylarında Çanakkale Şehitliklerine gelen binlerce turistin gemiye binmek için geldikleri İskele Meydanında yaşanan tuvalet sorunu çözüme kavuşuyor. Gestaş’ın iskelesinde bulunan bankamatikleri kaldıracağını belirten Başkan Ülgür Gökhan Belediyenin yerine yeni tuvalet yapacağını belirtti.
İskele Meydanı'nda tuvaletlerin olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyordu. İskele Meydanı'ndaki bankamatiklerin kaldırılmasıyla birlikte alana Çanakkale Belediyesi tarafından kadın ve erkek tuvaletleri yerleştirilecek.  Tuvaletlerin yapımının yakın zamanda biteceğini ifade eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Gestaş alanında ki tuvaletler kaldırılınca bizde vatandaşlar için tuvalet alanı arıyorduk. Gestaş alanında ki kullanılmayan tuvaletler kaldırılınca bizde oraya kadın ve erkek tuvaleti yapmak için harekete geçtik. En azından vatandaş için bir fonksiyon kazandırmış oluruz. Tuvaletlerin yapımı yakın zamanda biter" şeklinde konuştu.
Cuma Deren