Bölgede hafta sonu doğa yürüyüşüne çıkan Çanakkaleliler, tanık oldukları manzara kraşısında şöyle haykırdı;
"Doğa Elden Gidiyor, Seyirci Kalmayalım"
-----------------------------------------
ATIK OLANI OLMAYINCA,
BENZER MANZARA, HER YERDE!?!..
------------------------------------------
Çanakkale'nin çare bulunamaz hale dönüşen sorunu, Sarıçay' da boy gösteren  benzer görüntülerin, orman alanlarında da oluşmasına yol açtı.
Çevre tutkunu Çanakkaleliler,  hafta sonu doğa yürüyüşü yaptıkları lokasyonlarda tanık oldukları manzara karşasında, doğa için çığlık atar oldu.
Sarıçay ve çevresinde sıkça görülen benzer manzaranın, Merkeze bağlı Çınarlı köyü yakınlarındaki genç ormanlık olanda  da  oluşmasına tanıklık eden duyarlı vatandaşlar; "Doğa elden gidiyor, seyirci kalmayalım" diye haykırdı.
Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanlığınca sıkça dile getirilen, harfiyat alanı ve benzeri bir atık merkezinin oluşturulması konusu, kayda gçeen  son manzara karşısında bir kez daha Çevrecilerin gündemine oturdu.
Kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması ile hat safhaya ulaşması beklenen Çevre sorununa tek çarenin, ivedilikle bir harfiyat ve benzeri inşaat atıklarının toplama merkezi oluşturmak olacağını savunan, Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Tonka, "Sarıçayş hafzası adeta elden gitti, sıra yakınlarımızdaki ormanlara geldi. Doğ ayürüyüşü için orman alanlarını tercçih eden insanlarımızın, gördükleri manzara karşısında adeta dili tutuldu. Bir avuç ormanlık alanı, moloz dömüm sahasına çevirmenen adı, doğa katliamıdır" diye konuştu.
Çanakkale' nin çözüm bekleyen başlıca sorularından birinin,  harfiyat döküm sahası oluşturmak olduğunu savunan Tonka; "ihtiyaç belli, herkes olmalı diyor, buna karşın çözüm sunacak etkili bir adım atılmıyor" diyerek tepki gösterdi.
Merkez ilçede, kuytu bir köşe denilerek, moloz ve benzeri atıkların gelişi güzel atılması ile çevre kirliliğinin giderek artmaya başlandığı gözleniyor.
Sarıçay çevresinde yükselmeye  başlayan moloz yığınlarının,bir benzerlerinin  son günlerde şehir merkezine yakın ormanlık alanlarda da oluşması karşısında, Çanakkalelilerin tanık oldukları manzaraları görüntüleyip, sosyal medyalarından paylaşarak, farkındalık oluşturma çabası vermeye başladıkları gözlendi.
Cuma Deren