TUBİTAK tarafından düzenlenen  bu yıl 17.’si düzenlenen  Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi.  14 bin 883 proje başvurusunun yapıldığı Bölge yarışmalarında  görevli jüri üyeleri tarafından tek tek  değerlendirildi  ve yapılan ön değerlendirme sonucunda 10 alanda toplam Bin 440 proje yarışmanın bölge aşamasına katılmaya hak kazandı. Bölge finaline Çanakkale'den de  3 okulumuzdan 5 proje finallere kaldı.
Konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezinden danışmanlığını Sebil Var Şenol'un yaptığı 'Çanakkale Florasından Bitki Olan Aloe Vera'nın Yara İyileştirmeye Etkilerinin Karşılaştırılması' başlığındaki projede öğrencimiz Özde Elvin Aktay Genetik ve Biyoteknoloji alanında yarışacaktır. Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezinden danışmanlığını Zişan Şirin Can'ın yaptığı 'Geçmişten Dijitale: Çalınan Mirasımızı QR kod ile tanınıyoruz' başlığındaki projede öğrencimiz Ceren Ada Yaldız yarışacaktır. Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezinden danışmanlığını Neda Şayan'ın yaptığı 'Gelibolu Yarımadasındaki kuş göç rotasındaki kuşları tanıyalım' başlığındaki projede öğrencilerimiz Ali Mert Taşkırmaz, Defne Şarlan, Ece Yıldız yarışacaktır. Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulundan danışmanlığını Ünzüle ULUS Avcı'nın yaptığı 'Ortaokullarda Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi' başlığındaki projede öğrencimiz Ecrin Ada Topçu yarışacaktır.
Kumkale Ortaokulundan danışmanlığını Ceyhun Başaran'ın yaptığı 'Koordinat Sisteminde En Büyün Ortak Bölen ve En Küçük Ortak Kat Bulma Yöntemi' başlığındaki projede öğrencilerimiz Hande Kartal ve Özge Yamak yarışacaktır.  Bölge aşaması proje değerlendirmeleri, 22-23 Mayıs 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılacaktır. Bölge yarışmalarında okullarını ve ilimizi temsil eden öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.
 
Haber Merkezi