Şanlı  Türk  bayrağını Ayalar altına alanlar diyerek, bir rdönem Çanakkale'sinde kayda geçen o fotoğrafın, birilerinni taşıdıkları zihniyetin dışa vurulmuş hali olduğunu savunan İbrahim Tayfun Uğur;
"Bir kanıt daha var ki; o da 14 Mayıs seçimi için aday gösterilen Milletvekili adayları. Her söz, her yaşanılan unutulur, ancak arşiv unutmaz" dedi.
“ZÜMRÜTÜ ANKA KUŞU GİBİYİZ, KÜLLERİMİZDEN DOĞARIZ…”.
MHP’ li Uğur, seçimden önce; ‘Bitti, barajı aşamaz” diyenlere, en güzel cevabı Türk Milliyetçilerinin verdiğini söyledi. MHP’ nin Zümrütü Anka kuşu gibi, küllerinden doğabilecek kudrete sahip olduğunu vurguladı.
 --------------------------------
İKİNCİ TUR İÇİN; "ZAFERİN TESCİL TARİHİ" DEDİ,
ÜLKÜCÜ KURMAY ŞÖYLE SES VERDİ;
"CUMHUR'UN KARŞISINDA,  YİNE  HÜSRANA UĞRAYACAKLAR"
----------------------------------
MHP'' li Uğur, İkinci tur'a kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminin, Cumhur ittifakının kazandığı Zaferin, tescil tarihi olacağını söyledi.
Partililerinin 'Yaşlı Kurt' diye andığı, MHP ' nin eski Mrekez ilçe Başkanlarından  İbrahim Tayfun Uğur,  28 Mayıs seçiminin inananların kazanacağı zafer olarak Türk Siyaset tarihine geçeceğini  savundu.
Uğur, Millet ittifakı taraflarından İYİ Parti’ den ‘İP’ diyerek bahsettiği açıklamasında;
“Bu seçimde, Türk Milletince kutsal bilinen ulvi değerlerimiz, İP tarafından yine önemsizleştirilerek ayaklar altına alınmıştır.
Örneğini daha evvel Şehitler coğrafyasında, Çanakkale’ de yaşadık. İP il binasında şanlı Türk bayrağımızı ayaklarının altına alanlara, İP tepkisiz kalmıştı.
Yine yakın geçmişte, Kocaeli’ de şehidimizin yakınına küfür eden şahıs, İP tarafından Milletvekili yapılmıştır. Ayrıca bebek katili, Bölücü başına ev hapsi isteyen bir şahıs da, milletvekili adayı yapılmıştır.
Ordu’ da, Elazığ’ da, Adana’ da, Mersin, Ankara, İzmir ve Aksaray gibi illerde, FETÖ ile iltisaklı olduğu iddia edilen şahıslar, İP tarafından Milletvekili adayları yapılmıştır.” İfadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)' nin eski ilçe Başkanlarından Uğur, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Gazeteniz VİTAMİN' e özel konuşan Ülkücü kurmay Uğur, "Kimse şu tartışmasız gerçekten tereddüt etmesin. Zafer, inananların olacaktır."  dedi
Sözlerini; “ “PKK’lı şahısça bıçaklanarak şehit edilen ülkücü kardeşimiz Fırat Çakıroğlu’ nun acısı ve anısı içimizde yaşar iken, ‘HDP, KÜRT, Siyasi hareketinin temsilcisidir’ diyen Selahattin Demirtaş serbest kalsın diyen ve Demirtaş’ la kahvaltıyı düşünen İP Genel Başkanı’ nın, PKK’ nın siyasi uzantısı olan HDP’ ye yönelik; ‘HDP kapatılmalıdır’ diye, bir kelam ettiğini duydunuz mu hiç? Hayır duymadınız” diyerek sürdüren İbrahim Tayfun Uğur, Partisi MHP için çok çarpıcı bir benzetmede bulundu.
ZÜMRÜTÜ ANKA KUŞU GİBİYİZ, KÜLLERİMİZDEN DOĞARIZ.
MHP’ li Uğur, seçimden önce; ‘Bitti, barajı aşamaz” diyenlere, en güzel cevabı Türk Milliyetçilerinin verdiğini söyledi.
MHP’ nin Zümrütü Anka kuşu gibi, küllerinden doğabilecek kudrete sahip olduğunu vurgulayan Uğur:
“Bu seçimde, İP ve HDP’ den daha fazla oy alarak büyük bir başarıya imza atan liderimiz sayın Dr. Devlet Bahçeli, ‘HDP kapatılmalıdır’ dedi. Kısacası, İP genel başkanı yıllardır % 6-7’lik muhafazakar kesimi, manüpüle edip, CHP ve HDP’ nin havuzuna eklemeye uğraşmaktadır. Ama bu amacına ulaşamamıştır, Tıpkı mecliste çoğunluk olma ve Başbakan olma hayaline ulaşamadığı gibi.
Bu seçimin galibi Milliyetçi Hareket Partisidir. İnşallah Cumhurbaşkanı adayımız sn. Recep Tayyip Erdoğan açık ara seçimi kazanacaktır. Zafer inananlarındır.” dedi.
Cuma Deren