Lapseki’de ikamet eden Beyçayırlıları bir araya getiren Beyçayırlılar Derneği (BEY-DER) geleneksel bahar pikniğini bu yıl da gerçekleştirildi. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen pikniğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Piknikte en çok eğlenenler ise çocuklar oldu. Yemyeşil otların arasında baharın tadını çıkaran çocuklar hem koştu hem eğlendiler. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve Eşi Hacer Yılmaz’ın da katılımı ile gerçekleştirilen Piknikte gelenekler bir kez daha yaşatıldı. Bir zamanlar pikniklerin vazgeçilmezi olan çuval yarışları, halat yarışı ve seksek oyunları başta olmak üzere pek çok oyun yeniden oynandı. 
Birbirinden güzel oyunlar ve ikramların gerçekleştirdiği bahar tadındaki pikniğe katılan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz   “Burada olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Vatandaşlarımız hafta sonunda güzel bir organizasyon ile hem eğleniyorlar hem de zihinsel olarak dinleniyorlar. Bizlerde bu güzel günde mutluluklarına ortak olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Açılış konuşmasının ardından başlayan piknikte çeşitli oyunlar oynandı. Pikniğe katılan her yaştan vatandaşların katıldığı yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri bile verildi.  Piknikte en çok eğlenen ise doğa ile iç içe bir gün geçiren çocuklar oldu.
Burcu Erdal