14 Mayıs Seçimlerinde, Deprem bölgesinden gelen sonuçlara,   'iğrenç ötesi' yorumlar yapıp, kamuoyunun tepkisine yol açan paylaşımların bir benzeri, CHP 'nin Ezine kadın kolları başkanından gelince, İl Örgütü hareket geçti. Alınna karra Çanakkalelilere duyuruldu.
KADIN BAŞKAN GÖREVDEN ALINDI, DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ 
Bu kadarına; 'pes' dedirten paylaşımlar, Ülke genelinde tepki toplamıştı. bunlardan birine de, CHP Ezine İlçe Kadın Kolları Başkanı imza attı.
Sosyal medyasından yaptığı paylaşımlardan dolayı, Kadın başkan  İl yönetim kurulu kararıyla görevden alındı. Disipline sevk edildi.
------------------------------
GÜNLER SONRA, NİHAYET!?!...
-------------------------------
Türkiye' yi ayağa kaldıran, o ifadeleri okuyan herkesi çılgına döndüren yorumlar geleli günler oldu. CHP' nin dünkü  hamlesi, Çanakkaleli duyarlı vtanadaşlara: "Nihayet!?.." dedirtti.
Geçen 14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinin ardından, çıkan sonuca; depremzedeleri hedef alan, iğrenç paylaşımlarda bulunanlar, kamuoyunda öfke seli oluşturmuştu.
Vicdan sahibi bir insanı çileden çıkartan ifadeleri tekkarlayıp, önceki gece yapıtğı paylaşamı ile  Çanakkalelilerin tepkesine neden olan CHP' li Ezine kadın Kolları başkanı, jet hızıyla cezasız kalmadı.
Bu paylaşımların üzerinden günler geçmesine karşın, bir benzeri de parti kurmayından gelince dün hareket geçen CHP' ye, Çanakkalelilern yorumu da gecikmedi. Bir çok vicdan sahibi duyarlı vatandaşın: 'Nihayet!?..' diyerek, buruk beğenilerini dile getirdiği gözlendi.
Kamuoyu;  Vekil sayısı iki'den bire düşen İktidar partide, görevden almalar, disipline vermeler bekliyordu, dün adeta CHP' de deprem yaşandı
Bin yılın felaketinin yaşandığı bölgeden, AK Partiye çıkan çoğunluktaki oylar, bazı kendini bilmezlerin, 'iğrenç ötesi' tanımı  az gelecek ifadelerle dolu  yaptıkları paylaşımlar yüzünden, Türkiye kamuoyunda bir öfke seli oluşturmuştu.
O paylaşımların neden olduğu tartışmalar ve tepkiler büyüdükçe büyüdü. Yapılan paylaşımların bir benzeri önceki gece, Çankakale'de, Ezsine' de tekrarlandı.
Paylaşı sahibi  CHP' li kadın başkanın,  görevden alma kararı geldi.
İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısı ile, CHP İl örgütünün kararı kamuoyuna duyuruldu.
Basın toplantısında, CHP Ezine İlçe Kadın Kolları Başkanının sosyal medyada depremzedelere yönelik sarf ettiği, tepki toplayan o sözleri yüzünden, CHP Kadın Kolları İl Yönetiminin harekete geçtiği bildirildi.
CHP Ezine İlçe Kadın Kolları Başkanı sosyal medyada yaptığı paylaşımlardan dolayı yönetim kurulu kararıyla önce görevden alındı, aynı karar gereği disipline sevk edildiği, kamuoyuna açıklandı. 
Partinin  Ezine İlçe Kadın Kolları Başkanının sosyal medyada depremzedelere yönelik sarf ettiği sözler, başta Ezine olmak üzere il genelinde  tepki toplardı.
Bunun üzerine, CHP Kadın Kolları İl Yönetimi, o paylaşımı masaya yatırdı, dün gerçekleşen toplantıda, bu konu ile alakalı  karar aldı.
14 Mayıs seçimlerinde, yeniden Milletvekili seçilen  Özgür Ceylan ile CHP İl Başkanı Güler Koçer’in de katıldığı basın toplantısında,  alınan kararı CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Av. Sibel Erol duyurdu.
Erol, yaptığı açıklamada, “18 Mayıs akşamı Ak Parti Ezine ilçe başkanlığının CHP Kadın Kolları Başkanımız Cansu Doğan’ın sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine yaptığı basın açıklaması ardından yönetim kurulumuz toplandı. Kadın kolları ilçe başkanımızın yapmış olduğu talihsiz açıklama kendisini bağlamaktadır. Partimizin böyle bir söylem dili yoktur, görüşü yoktur.
Partimiz adına yapılmış böyle bir konuşmayı hiçbirimiz kabul etmiyoruz. Bugünkü yönetim kurulu toplantımızda kendisini görevden aldık ve disiplin kuruluna da yapmış olduğu açıklamalar dolayısıyla yönlendirmesini yapmış bulunuyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi, seçim kampanyası ve kuruluşundan itibaren aslında, sadece yapıcı kucaklayıcı ve insanları birleştirici bir dil kullanmıştır. Bu dil bizim bu ülkenin yapıştırıcı harcı olduğunun bir göstergesidir.
Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızla ilgili de kime oy verirlerse versinler, onlar bizim vatandaşlarımızdır.
Genel başkanımız da bu doğrultuda bir açıklama yaptı. Acılarını içimizde paylaşıyoruz. Sonuna kadar da acılarını paylaşmaya devam edeceğiz. Haklarında yapılan hiçbir olumsuz söyleme asla ve asla katılmıyoruz.
Bize oy versin veya vermesin tüm vatandaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hiçbir vatandaşımızı ayrıştırmayacağız. Bize 20 yıldır yapılan o ayrıştırmayı hiçbir şekilde yapmayacağız. Sütten ağzımız yandı, yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz. Biz 20 senedir bu iktidarın bizi nasıl ayrıştırdığını çok iyi bilenleriz. Hiç kimseyi ikinci sınıf vatandaş yerine koymayacağız. Koyulmaması için de Cumhuriyet Halk Partisi olarak elimizden geleni yapacağız. Kadın kolları olarak bu konunun üzerinde hassasiyetle durduğumuzu tüm çalışmalarımızı kucaklayıcı, birleştirici ve tüm vatandaşlarımıza sarılarak devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.
Cuma Deren