İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için değil, Milletvekilliği seçimine ilişkin yorum yapmasının doğru olacağını savunan Semizoğlu;
"Milli irade, kaybedenlere eksikliklerini gider demiştir, bu sözün üzerine söz etmek kimseye düşmez.
Ancak, her şeyden önce, Çanakkale'  ye, Türkiye' ye, Türk milletine yakışır bir seçim oldu.
Yeni seçilen vekillerimizin tek derdi; Çanakkale' ye daha güzel hizmetler getirmek olmalı.
Şehitler coğrafyası, bu kutsal topraklar üzerinde kurulmuş Şehrimiz, daha da gelişmeli, büyümeli, yeri her zaman en üst ligler olmalı.
Şunu net şekilde söyleyebilirim; Çanakkale 9 Nisan' da kurtuldu. Diyeceksiniz ki, ne demek istedin. Bunu anlayan anlasın. Birazda Entelektüel düşünelim" dedi.
--------------------------------------------
SEMİZOĞLU' NDAN 'Bİ NEVİ' ÇAĞRI; 
"BİRAZ DA, ENTELEKTÜEL DÜŞÜNÜLEM"
---------------------------------------------
Gazeteniz VİTAMİN sordu, ÇTSO Başkanı merak uyandıracak yorumda bulundu. Çanakkale' nin geçen Nisan ayının 9' unda, Kurtulduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimlerine ilişkin, Gazeteniz VİTAMİN' in yönelttiği soruya, çarpıcı bir yanıt veren ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu; Seçimden günler evvel, kurtularak kazananın Çanakkale olduğunu vurguladı.
Semizoğlu, İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için değil, Milletvekilliği seçimine ilişkin yorum yapmasının doğru olacağını savunup şunları söyledi;
"Milli irade, kaybedenlere eksikliklerini gider demiştir, bu sözün üzerine söz etmek kimseye düşmez.
Ancak, her şeyden önce, Çanakkale' ye, Türkiye' ye, Türk milletine yakışır bir seçim oldu.
Yeni seçilen vekillerimizin tek derdi; Çanakkale' ye daha güzel hizmetler getirmek olmalı.
Şehitler coğrafyası, bu kutsal topraklar üzerinde kurulmuş Şehrimiz, daha da gelişmeli, büyümeli, yeri her zaman en üst ligler olmalı." ifadesini kulladı.
ÇTSO Başkanı, "Şunu net şekilde söyleyebilirim" diyerek çok çarpıcı bir söz etti.  Çanakkale'nin 9 Nisan'da kurtulduğunu belirtti.
SATIR ARASI MESAJ...
İşiten herkeste merak uyandıracak bu ifadesinin ne anlama geldiğinin sorgulanacağını hatırlatan VİTAMİN' e; "Çanakkale 9 Nisan' da kurtuldu. Diyeceksiniz ki, ne demek istedin. Bunu anlayan anlasın. Birazda Entelektüel düşünelim"  karşılığını verdi.
ÇTSO Başkanı, gizemi yüksek bir cümle daha kurdu;  "Gelenlerin geldiğini kim anladı ki, gittikleri bilinsin. Şimdi biraz da, oturdukları koltuklarda, oturanlar düşünsün." şeklinde bir çıkışa da imzasını attı.
Semizoğlu; "Her şey Çanakkale için hedefi ile; Çanakkale' yi emanetçilerden kurtarmamız lazım." ifadesini kullandı ve; "Biraz da Entelektüel düşünülmeli çağrım, belki de bunları anlamak için" dedi.
SOSYAL MEDYASINDAKİ O PAYLAŞIM
ÇTSO Başkanı Semizoğlu'nun, "Çanakkale 9 Nisan' da kurtuldu" şeklindeki ifadesi üzerine, Gazeteniz VİTAMİN günler öncesine, tam da verilen o tarihe döndü.
Semizoğlu' nun 9 Nisan tarihinde kişisel sosyal medyasından yaptığı paylaşımında, büyük harflerle altını çizdiği şu satırlara rastladı.
"Doğmadığım Ancak Ömrümün Neredeyse Tamamını Geçirdiğim Her Şeyin En Güzeline Layık, Çocuklarımın Doğduğu Babam Dahil Aile Büyüklerimin Mezarının Olduğu, Memleketim Çanakkale İçin Konuşuyorum.
Hizmet Etmek İçin Söz Veren Ve Aday Olan Tüm Partilerin Vekil Adaylarına Başarılar Dilerim. Öncelikle Güzel Çanakkalemin Üzerinden Kara Bulutların Kalktığı İçin Çok Mutluyum(Danışman Siyaseti)
Aday Olan Tüm Siyasi Partilerin Vekil Adaylarını Görevlerinin Ciddiyetinin Farkında Olmaya Davet Ediyorum .Tüm Vekil Adaylarının Çanakkaleye Hizmet Etmek İçin Vekil Adayı Olduklarını Unutmamaları Gerektiğini Düşünüyorum.Adı Üzerinde Vekil. Asıl Vekilden Her Zaman Öndedir. Tüm Vekil Adaylarına Çanakkalenin En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu Ve İş Dünyasının Temsilcisi Olan ,Çanakkale Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Olarak Çanakkalemizin Gelişmesi,Halkımızın Refah Seviyesinin Yükseltilmesi İçin Söz Vermeye Davet Ediyorum. Saygılarımla."

Erdem Sürek