Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Umut Tohumları’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen  Dış paydaşlar olarak Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Çanakkale Gençlik ve  Spor İl Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesinin destek verdiği proje çalışmaları devam ederken ilk etap tamamlandı.  Depremden etkilenen 7-12 yaş çocuklara yönelik gerçekleştirilen ve  ilk ayağı 06-07 Mayıs   tarihlerinde tamamlanan atölyelerde çocuklar seramik öğrenciler.   Seramik Atölyesi, Animasyon Atölyesi ve Oyun Atölyesi etkinlikleri gibi bir çok atölye ile çocuklar el sanatlarını öğrendiler.
Sanatın umut veren sağaltıcı gücünü aktif etmenin amaçlandığı,  projede Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkez Müdürümüz Prof. Yeşim Zümrüt başkanlığında merkez personeli tarafından yürütülen Seramik Atölyesi etkinliklerinde çocuklar sanat ile  bir araya geldi. 3 grup halinde sürdürülen atölyelerde çocuklar   Animasyon Atölyesi ve Oyun Atölyesinde hem sanat hem oyunculuk öğrendi.  Seramik Atölyesi etkinliklerimizde  ise çocuklara seramik öyküleri ve Çanakkale seramiği hakkında bilgiler verildi.
Tornada İlk Deneyimlerini Yaşadılar
Teorik eğitimlerin ardından öğrenciler torna başına geçtiler. Çömlekçi tornasında ilk deneyimlerini yaşayan çocuklar, kendi yaptıkları çömlekler ile balık ve kuş figürlerinden oluşan biblolar yarattı.  Aromatik bitkiler atölyesinde kullanılmak üzere kendi saksılarını da oluşturan çocuklar sanat yönlerini de konuşturarak  saksılarını rengarenk boyadılar Ayrıca sır altı dekor boyalarını kullanarak bitki ve hayvan figürlerinden oluşan tabakları boyayan çocuklar atölyelerde hem eğlendi hem de sanat öğrendiler.
 Çocuklar dört hafta sonu sürecek olan bu keyifli yolcukta önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek etkinliklerden  bu süreçte ürettiklerini aileleri ve sanat severlerle buluşturdukları güzel bir sergi ile final yapacaklar.
 
Cuma Deren