Yurt dışı tanıtımları, fuarlar, destinasyon alanlarında yaşanan gelişmeler, artan nitelikli turizm hizmeti dolayısı ile Çanakkale Turizm alanındaki adını büyüme devam ediyor. Farklı destinasyonlarda hizmet veren Çanakkale’de Kruvaziyer gemileri de ağırlamaya başlamıştı. Her geçen yıl sayıları artan gemilerin rotasında artık Çanakkale’de yer alıyor.   kurvaziyer turizmde yıldızı parlamaya devam eden Çanakkale, Geçtiğimiz sezon rekor sayıda kurvaziyeri ağırlarken bu sezon henüz yaz aylarının gelmemesi ile turistleri ağırlamaya başladı.
Ttarihi, kültürü ve doğası ile adeta büyüleyen Çanakkale’de  2015 yılında gerçekleştirilen Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı ile başlayan Turizm hareketi 2018 Troya yılı ile adeta zirve  yaptı.   Tarih, doğa ve denizin yanı sıra her geçen yıl genişleyen Turizmde son olarak Su altı parkı eklenmişti.  Turizmciler bu kez de katma değeri ve geliri yüksek olan Kruvaziyer gemilerine gözünü dikerek önemli çalışmalar gerçekleştirdiler. Turizmcilerin bu girişimi, geçtiğimiz yıl rekor sayıda Kruvaziyr gemisinin ağırlanmasını sağlamıştı.  Binlerce turist deniz yoluyla Çanakkale’ye getiren Kruvaziyerler bu sezon erken gelmeye başladı. 
Bu yıl da devasa kurvaziyerler Çanakkale’de Kepez Limanı ve Bozcaada açıklarına demirleyerek yabancı turistleri kente getirmeye devam ediyor. Son dönemde özellikle Bozcaada’ya olan ilgi artarken   Geçtiğimiz gün Intercruises Türkiye organizasyonunda, 343 Alman yolcu ve 279 mürettebatı ile İzmir'den  gelen MS Europa yolcu gemisi Bozcaada’da demirlendi. Bozcaada açıklarında demirlenen yüzen tatil gemisindeki misafirler   botlarla kıyıya taşındılar. Adaya ayak basan misafirler, ziyaretleri ile adanın güzelliklerini keşfettiler.  Kentin önemli turizm aktörlerinden, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ( TÜRSAB) Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın Baş Danışmanı ve Wilusa Turizm Seyahat Acentası’nın sahibi Ahmet Çelik, “Turizmde, Yunan Adaları ile yarışacağımız günler pek yakında. Incoming, Türkiye turizmi ve ülke ekonomisi için olmazsa olmazdır” dedi.
 Şerife ERDEM