Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre; bu gün yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçiminde, yurt içerisinde 60 milyon 843, toplamda ise 64 milyon 113 bin 941 seçmen oy kullanacak.
Çanakkale seçmeni,  4 milletvekilini belirleyecek,  Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderecek.
Bir önceki seçime göre;  sandık sayısında 90, Seçmen sayımız da ise 21 bin 408 artış gerçekleşti.
BOĞAZ MEDYA'DAN BİR İLK
Çanakkaleliler, il merkezi ve ilçelerin seçim sonuçlarını, Boğaz Medya'nın canlı yayınlarından takip edebilecekler. Bu gün saat 17:00' den itibaren  'EKRAN BAŞINDA, SEÇİM HEYECANI' yaşanacak.
İl merkezi başta,  Ayvacık, Bayramiç, Biga, Bozcaada, Çan, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Gökçeada, Lapseki ve Yenice' nin seçim sonuçlarını, ilçelerde onlarca yıldır Basın mensubu olarak grev yapan usta gazeteciler aktaracak, stüdyoda ise; Çanakkale siyasetinin önde gelen isimleri veriler üzerine değerlendirmelerde bulunacak.
------------------------------------
SEÇMEN DE ARTTI, SANDIK DA
---------------------------------
Çanakkaleliler Vatandaşlık görevini yerine getirecek. Seçmen sayısı4nda olduğu gibi,ş bir önceki seçime oranla sandık sayısında da artış gerçekleşti.
Başta genç seçmenin katılımı ile toplam seçmen sayısı 435 bin 877' ye ulaşan Çanakkale'de, toplam sadık sayısı da 1591'e çıktı.
Ülke genlinde olduğu gbii, şehrimizde de oy kullanma işlemi saat 08:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek.
Seçim takviminin açıklanması ardından, haftalardır sahada ter döken Milletvekili adayları, bu gün de,  sandıktan çıkıp çıkmama heyacanını yaşayacak.
SADIK BAŞINDA, DEMOKRASİ  ŞÖLENİ
2023 seçimleri için Çanakkale’de 435.877 seçmen 1.591 sandıkta oy kullanma işlemi gerçekleştirecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu seçimde de Çanakkalelilerin  oy verme işlemine yoğun katılım bekleniyor.
Tüm yurtta olduğu gibi, Şehrimizde de oy verme işlemi saat 08.00'da başlayacak, 17.00'da sona erecek
YSK verilerine göre Çanakkale bu seçimde de  4 milletvekili çıkaracak. Meclis’e gönderecek.
BOĞAZ MEDYA'DAN BİR İLK
CANLI YAYINDA, SEÇİM SONUÇLARI
Çanakkaleliler, il merkezi ve ilçelerin seçim sonuçlarını, Boğaz Medya'nın canlı yayınlarından takip edebilecekler. Bu gün saat 17:00' den itib.aren  EKRAN BAŞINDA, SEÇİM HEYECANI yaşanacak.
Boğaz Medya çatısı altında yayın hayatını sürdüren gazeteler; Boğazs, Vitamin, Burası Çanakkale ve İşte Çanakkale olmak üzere, Kuruma bağlı, Ayvacık, Biga ve Lapseki ilçelerinde yayın hayatını sürdüren gazetelerin yazı işleri müdürleri, seçim sonuçlarını konuşacak. 
İl merkezi başta,  Ayvacık, Bayramiç, Biga, Bozcaada, Çan, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Gökçeada, Lapseki ve Yenice' nin seçim sonuçlarını, ilçelerde onlarca yıldır Basın mensubu olarak grev yapan usta gazeteciler aktaracak, stüdyoda ise Çanakkale siyasetinin önde gelen isimleri veriler üzerine değerlendirmelerde bulunacak.
Seçim yasaklarının kalkması ardından, Boğaz Medya' nın canlı yayın  konukları ortaya çıkacak tabloyu yorumlayıp, oluşacak fotoğrafı okuyacak.
Cuma Deren