Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile Biga Ticaret Odası  arasında imzalanan protokol kapsamında mısır kurutma tesisi kurulacak.
Tarımın her türlüsünün yapıldığı Biga Ovasında son yıllarda üretimi en çok artan ürünlerden bir tanesi de mısır oldu. Sulamanın geniş alanlara yayılmasının ardından üretimi hızla artan  mısır bir çok ihtiyacı da beraberinde getirdi. Mısır üreticilerin en çok zorlandığı konulardan birisi de mısırların kurutması olurken, üreticilerin bu ihtiyacını gidermek için de Biga Ticaret Odası  harekete geçti. Yapılan girişimler sonucunda Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteği ile hazırlanan Biga Bölgesi Kırsal Kalkınmanın Arttırılmasına Yönelik Mısır Kurutma Tesisinin Kurulması” projesi imza aşamasına getirildi ve önceki gün düzenlenen törenle imzalar atıldı.
 2022 Yılı Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan ve kabulü gerçekleşen ‘Biga Bölgesi Kırsal Kalkınmanın Arttırılmasına Yönelik Mısır Kurutma Tesisinin Kurulması’  projesi imza töreni gerçekleştirildi. Güney Marmara Kalkınma ajansında gerçekleştirilen İmza törenine  Biga Ticaret Odası  Başkanı Bülent Baş,  GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Biga Ticaret Borsası Meclis Başkanı  İ. Kahraman Soydan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Sezen, Yönetim Kurulu Üyesi Salih Can Eriş, Genel Sekreter İbrahim Sütçü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Balıkesir ve Çanakkale Yatırım Destek Ofisi çalışanları katıldı.
 Üreticilerin Kayıpları En Aza İndirilecek
İmza töreninde bir açıklama yapan ve çiftçilerin bu proje ile  zararlarının en aza indirileceğini dile getiren Biga Ticaret Odası  Başkanı Bülent Baş "Biga Bölgesi Kırsal Kalkınmanın Arttırılmasına Yönelik Mısır Kurutma Tesisinin Kurulması projesi kapsamında, modern bir mısır kurutma tesisi inşa edilecek ve çiftçilere üretim sonrası mısırda nem oranından ve standart olmayan kurutma sistemlerinden kaynaklanan kayıpların en aza indirgenmesi ve daha verimli bir üretim sürecinin sağlanması hedeflenmektedir. Bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, çiftçilerin gelirleri artacak ve bölgedeki tarımsal üretim kapasitesi güçlenecektir” dedi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç “Projenin bölgenin tarımsal potansiyeline çok önemli miktarda güç katacağına ve  Güney Marmara Kalkınma Ajansı olarak Biga Ticaret Borsası ile yürütülen bu işbirliğinin bölge ekonomisine olumlu etkileri olacağınıa inanıyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından imza törenine geçildi ve Mısır üreticilerin sorunlarını minimuma indirecek ‘Biga Bölgesi Kırsal Kalkınmanın Arttırılmasına Yönelik Mısır Kurutma Tesisinin Kurulması’  projesi  Biga Ticaret Odası  Başkanı Bülent Baş ve   GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç tarafından imzalandı.
 
Cuma Deren