Trafik kazaları her yıl can alırken, İçişleri Bakanlığı da trafik kazalarının önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. 6-12 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri bu yıl ‘Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz’ mottosu ile gerçekleştirilirken Çanakkale’de de Vali İlhami Aktaş’ın katılımı ile Çanakkale’de ikamet eden depremzede çocuklara trafik eğitimi verildi.
 Geçtiğimi yıllarda hayata yol ver, öncelik yayanın öncelik hayatın, trafikte kırmızı çizgimiz, Yaşama düdük çal gibi bir çok projenin hayata geçirildiği Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftası bu yıl da çeşitli etkinliklerle gerçekleştiriliyor.  İçişleri Bakanlığı  trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, karayollarını kullananların trafik kurallarına uymaları yönündeki farkındalığının artırılması amacıyla ‘Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz’ mottosuyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Çanakkale’de ikamet eden Depremzede  çocuklara trafik eğitimi verildi.
Trafik Eğitim Parkurunda depremzede çocukların katılımı ile  gerçekleştirilen trafik eğitimi etkinliğine, Vali İlhami Aktaş, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman,  Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, Emniyet ve Jandarma trafik personelleri katıldı. Depremzede çocukların trafik eğitimi gördüğü etkinlikte ilk olarak, Emniyet ve Jandarma trafik personelleri tarafından verilen eğitim sunumunu izledi. Sunumda trafik kurallarını öğrenen çocuklar, hem slayt hem de günlük trafik ile ilgili sorular sorarak eksik kalan parçaları öğrenmeye çalıştılar.
Vali İlhami Aktaş “Çocuklarımızda trafik bilincinin oluşmasının çok önemli. Çocuklarımız Trafik Eğitim Parkurunda edindikleri bilgilerle çok daha bilinçli bireyler olarak yetişmekte ve trafik kültürünün oluşmasını sağlanmaktadır” dedi.
Konuşmaların ardından depremzede çocuklar trafik parkuruna çıkarak kuralları uygulamalı olarak öğrendiler.   Vali İlhami Aktaş, ayrıcıa çocuklara trafik eğitimi veren Emniyet ve Jandarma trafik personellerine teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
 
Haber Merkezi