Yerel Yönetimler Seçimlerinde, Aday olmayacağını sık sık dile getiren Bayramiç' in CHP' Li Belediye Başkanı Mert Uygun, 14 Mayıs Seçimlerine yönelik  sergelidği performansı ile dikkat çekiyor.
HAYIR HAYIR GEZİYOR, İTTİFAKA OY İSTİYOR 
Siyaset kamuoyunda; 'Küçük Moskova" diye isimlendirilen Bayramiç' te, CHP  Örgütünün düzenlediği her etkinlikte yer alıp, sahada dokunmadık seçmen bırakmayan Başkan Uygun:
"Bu makama beni  örgütüm ve Bayramiçliler getirdi. Onlar nerede ben oradyım" diyerek, propaganda yasağı gelene dek, Millet İttifakına oy istemek için seçim meydanlarında olacağını söyledi.
----------------------------------------
"BİR DAHA YOKUM" DESE DE,
ADAYDAN ÇOK ADAY GİBİ...
---------------------------------------
Çanakkale siyaset kamuoyunun;'Küçük Moskova' diye isimlendirdiği Bayramiç' in, "Bir sonraki dönem ben yokum" diyen CHP' li Belediye Başkanı Mert Uygun, adaylardan çok aday gibi çalışıyor.
Ezber bozan siyasetiyle örgütünün beğenisi kazandığı gözlenen Uygun, her frısatta "Bir sonraki dönem Yerel Yönetimler Seçiminde ben yokum, aday değilim" dese de, Partisinin yürüttüğü seçim çalışmalarında yer aldığı, bir deyişle; kadrolu askere dönüştü.
İlçe merkezinde ve köylerde sürdürülün her seçim çalışmasında yer alıp, düzenlenen Köy hayırlarında, Milletvekili Adaylarından çok, Aday gibi seçmenle ikili markaj yaptığı gözlenen Uygun' un:
" Millet İttifakı için sahadayım. Beni gören her seçmen aynı tepkiyi veriyor.'Siyasete noktayı koyacağım diyorsun, sahadan ayrılmıyorsun' diyen çok.
Belediye Başkanlığı makamına beni  örgütüm ve Bayramiç halkı getirdi. Onlar nerede ben oradayım" dediği öğrenildi.
Propaganda yasağı gelene dek, Millet İttifakına oy istemek için seçim meydanlarında olacağını vurgulayan Uygun' un, CHP Miletvekili Adaylarından çok, Aday gibi performans sergilemesi, örgütün beğenisini kazandı.
'Küçük Moskova' diye isimlendirilen Bayramiçli aktif siyasetçiler; "Başkan ezber bozuyor. Bir sonraki dönem aday değil, bir de olsa!?!.. " diyerek, Uygun' un, dikkatlerden kaçmayan seçim çalışmalarına katkısından söz ediyor.
HAYIR HAYIR GEZİYOR, İTTİFAKA OY İSTİYOR 
14 Mayıs' da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Millletvekilliği seçimleri için süren propganda çalışmalarında  sergilediği, bitmek tükünmek bilmez enerjisi ile Bayramiç' te günün konusuna dönüştüğü gözlenen CHP' li Uygun, ilçeye bağlı köylerde düzenlenen Hayır cemiyetlerinde, 7' den 70'e, her hemşehrisi ile diyaloğa geçip, seçimin önemine ilişkin sözler ediyor.
ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR, O ANDA SİYASET DURUYOR
Köy hayırlarında, özellikle geleceğin güvencesi çocuklar  ile bir araya gelip, siyasete o anlarda ara verdiği gözlenen Uygun' un,   ardından da bir araya geldiği her seçmene; "Neden millet İttifakı?" sorusuna yanıt olacak sözler ettiği gözleniyor.
Cuma Deren