Bu yıl yaşanan kuraklık nedeni ile barajlardaki su seviyesi istenilen seviyeye ulaşmayınca Çanakkale’de üretilen ve sulu ortamda yetiştirilen çeltiklerin bu yıl yapılıp yapılmayacağı merak edilirken önceki gün gerçekleştirilen Ziraat Odası 92. Meclis Toplantısında da üreticilerin gündeminde Çeltik üretimi yer aldı.
Çanakkale Ziraat Odası 92. Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hüseyin Beyden başkanlığında  yönetim kurulu ve üyelerin de katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış ve yoklama ile başlayan toplantı, hesap ve harcamaların görüşülmesi ile devam etti.  Ziraat Odasının toplantısının gündeminde yer alan bir başka konu ise bu yıl ekilip ekilmeyeceği konurunda kararsız kalınan  Çeltik de yer aldı. Kış aylarında beklenen kar yağışının gelmemesi, kış ve bahar  yağışlarının beklenen seviyede barajları doldurmaması nedeni ile Çeltiklerin ekilme durumu kamuoyunda konuşulmuştu.  Çanakkale’de en çok yetiştirilen ürünlerden biri olan Çeltik’in ekilip ekilmeyeceği Ziraat Odası Meclis toplantısında da konuşuldu. Ve barajlarla ilgili yetkililerin kararları beklenecek.
 Toplantı, 2023 yılı üretim sezonunda oluşabilecek sorunlar hakkında Meclis üyelerinin öngörüleri alındı. Bölgede yetiştirilen ürünlerin üretimi gerçekleştirilirken yaşanılan olumlu ve olumsuz gelişmeler paylaşıldı. Toplantı görüş ve önerilerin ardından sona erdi.
 
Haber Merkezi