Gençlik ve Sor Bakanlığı tarafından başlatılan Çanakkale’de de Basketbol, Futbol ve voleybol başta olmak üzere neredeyse her branşta gerçekleştirilen müsabakalarda heyecan yüksek oluyor. Öğrencileri spora yönlendirmek ve spor altyapılarını geliştirmek amacı ile Gençlik ve Sor Bakanlığı önderliğinde İl Gençlik ve Spor Müdürlükleri aracılığı ile gerçekleştirilen okul sporlarında hafta sonu  İzmir, Balıkesir, İstanbul,  Manisa, Edirne ve Çanakkale’nin bulunduğu Okul Sporları masa tenisi küçükler grup birinciliği müsabakaları Çanakkale’de gerçekleştirildi. 10 Mart Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen ve kıran kırana geçen müsabakalarda öğrenciler masada kapıştı. Raketlerini konuşturan öğrenciler derece almak için yarıştı.
Yapılan müsabakaların ardından  Erkek Takım Sıralama Manisa’dan katılan  Salihli Milli Egemenlik Ortaokulu birinci. İzmir’den katılan Özel Yönder Bornova Ortaokulu ikinci. Yine İzmir’den  müsabakalara katılan Atakent Ortaokulu üçüncü. Ev sahibi Çanakkale’den katılan Bayramiç Cumhuriyet Ortaokulu ise dördüncü oldu.
 Kız Takım Sıralamasında ise İzmir’den katılan Ergene Ortaokulu   birinci. Ev sahibi Çanakkale’den katılan Gökçeada İmam Hatip Ortaokulu ikinci. Edirne’den katılan  Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu üçüncü. Tekirdağ’dan katılan Yusuf Şenel Ortaokulu ise dördüncü oldu. Dereceye giren okul takımlarına düzenlenen törende ödülleri takdim edildi.
 
Burcu Erdal