Her Deprem sonrası, Çanakkalelilerin değerlendirmelerine kulak kasildği ve 'Deprem Dede' diye isimlendirdiği Jeoloji Profesörü  Doğan Perniçek, Merkez üssü ceabat olan 4,2 büyüklüğündeki depremden günler önce, geçen 28 Nisan7da çarpıcı bir çıkışa imza atmıştı.
ÇOMÜ' den emekli Perinçek hoca, bir grafik eşliğinde yaptığı anlatımda;
"Şeytan üçgeninin ne anlama geldiğini anlamayanlar için bir uyarı daha" diyerek şu hatırlatmada bulunmuştu;
"Bu harita bölgemizde olan 3'den büyük depremleri gösteriyor. 3'ten büyük depremlerin özel bir durumu var. Sayıları artınca ardından büyük bir deprem gelibiliyor."
4, 2 LİK ECEABAT DEPREMİ...
Geçen 4 Mayıs, saat 04:50’de Saros körfezi, Eceabat merkezli 4.2 büyüklüğünde meydana gelen  deprem, Deprem kuşağındaki Çanakkale' de endişe yaşatmıştı.
Sabaha karşı meydana gelen ve hissedenleri korkutan depremde, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını Çanakkale Valiliği yaptığı kamuoyu açıklaması ile duyurmuş,  adeta yüreklere su serpmişti. Açıklamada şu ifdaler yer bulmuştu;"İlk bilgilere ve yapılan taramalara göre ilimizde herhangi bir olumsuz durum olmamıştır."
-----------------------------------------------
DEPDEMDEN, GÜNLER ÖNCE
BU VURGU 'DEPREM DEDE' DEN
-----------------------------------------------
Çanakkalelilerin 'Deprem dede' diye isimlendirdiği Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, kelimenin tam alamıyla yine haklı çıktı.
Geçen 28 Nisan'' da, hayli manidar bir çıkışa imza atıp; "Altında fay yok ki diyenler ve Şeytan üçgeninin ne anlama geldiğini anlamayanlar için bir uyarı daha." ifadesini kullanmıştı.
GÜNLER ÖNCESİ DEDİ,
4 MAYIS' DA ECEABAT
Eceabat merkezli, 4,2 lik depremden günler önce, bilimsel veriler ışığında sosyal medyasından paylaşımda bulunan ÇOMÜ' de emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, grafik üzeinde anlatım yapmış, şunları söylemişti.
"Bu harita bölgemizde olan 3'den büyük depremleri gösteriyor. 3'ten büyük depremlerin özel bir durumu var. Sayıları artınca ardından büyük bir deprem gelibiliyor.
Bu durumu 2014 Gökçeada depreminde yaşadık, 2020 Kuşadası Sisam depreminde yaşadık. En son yaşadığımız Kahramanmaraş depreminden önce Pazarcık dolayında olan 3'den büyük depremler bizleri uyardı ama tehlikenin yaklaştığını anlamadık."
Prof. Dr. Perinçcek,  Pazarcık yakınında olan uyarıcı depremler in2 yıl önce başladığına da dikkat çektiği paylaşımında;
"Bunları zamanında gözlemledik ve hatırlanacağı gibi Kahramanmaraş, Hatay depreminden önce uyarımızı yapmıştık.
82 GÜN GEÇTİ, UNUTMAYA BAŞLADIK
Büyük depremden henüz 82 gün geçti ve biz depremi unutmaya başladık.
1999 depremi milat olacak ve biz akıllanacağız tedbir alacağız dedik. Ama 1999 milat olmadı, unuttuk. 6 Şubat depremi  büyük felaket oldu; bu kez kesin milat olacak dedik ama sanki unutmaya başladık.
SON GÜNDE, 3 DEN BÜYÜKLER..
Harita son 30 günde Marmara Bölgesinde olan 3 ten büyük depremleri gösteriyor. Bunlardan 3 tanesi şeytan üçgeni içinde dördüncüsü ise hemen yakınında gerçekleşti.
3'den küçük depremler bu haritada gösterilmemiştir.
Midilli kuzeyinde ise 2 adet 3'den büyük deprem var.
Depremin yaklaştığını bilebiliriz ama zamanını vermemiz mümkün değil. Fakat uyarılara kulak vermemiz bizim elimizde.
Merak ediyorum. Yetkililer bu uyarıları duyuyor mu?
Deprem olduktan sonra dövünmenin hiç bir anlamı yok. Tedbir alırsanız görevinizi yapmış olursunuz. Almazsanız olanlar sonrasında  diz dövmenize kimse inanmaz. Kayıplarımız geri gelmez.
Not; uyarılarımın hedefinde hiç bir şahıs yada gurup yoktur. Sadece depremi ciddiye almayan, tedbir almayanları uyarıyorum." ifadesi eşilğinde, çarpıcı bir çıkışıa imza atmıştı.
Erdem Sürek