El hijyeninin  önemi ve insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri  hakkında farkındalık oluşturulması amacı ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen ve 5 Mayıs’ta gerçekleştirilen  Dünya El Hijyeni Günü  dolayısı ile Devlet Hastanesinde de el hijyenine dikkat çekildi.
Tarihten bu yana yaşanan her salgında  temizlik ve hijyene vurgu yapılırken, Koronavirüs süreci ile temizlik ve hijyen bir kez daha önem kazandı.  Bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en önemli yolu ise el hijyenine önem vermek.  İnsan sağlığına en önemli etki sağlayan el hijyenine dikkat çekmek amacı ile  Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mayıs 2005 yılında Dünya El Hijyeni Günü olarak kabul edildi.  Her yıl çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü  bu yıl da  ‘Temiz bakım, güvenli bakımdır’ sloganı ile  gerçekleştirildi.   Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde en önemli kurallardan birisi olan el hijyenine  dikkat çekmek için Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi   Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından düzenlenen  eğitimlerle  vatandaşlara bilgiler veriliyor.
Günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller geliyor. Bu nedenle sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi durumunda enfeksiyon hastalıkların birçoğu engellenebilmektedir. Tüm dünyada 5 Mayıs özel bir gün olup, el hijyenine yönelik etkinlikler gerçekleştiriliyor. El hijyeninin önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak amacı ile Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi sağlık çalışanları da  farkındalık çalışmalarına destek oldu.  Renkli eldivenler giyerek  mesaj veren  sağlık çalışanları el hijyenine dikkat çekti.
 
Burcu Erdal