Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ve Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak çalışma sonucunda Kum Midyelerinin İzmir’den Karayolu ile Çanakkale’ye getirilerek buradan da tekne ile Yunanistan’a götürüleceği bilgisine ulaşan ekipler tarafından düzenlenen operasyon sonucunda gümrük kaçağı kum midyeleri ele geçirildi.
 
Edinilen bilgiye göre Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı bağlısı ekipler tarafından İzmir’de avlanan kum midyeleri gümrüğe sokulmadan Çanakkale’ye karayolu ile getirilecek ve buradan da tekne ile Yunanistan’a gönderilecekti. İhbarı değerlendire  ekipler, gümrük kaçağı midyelere yönelik operasyon gerçekleştirdi.  gerçekleştirilen operasyonda, yasadışı olarak istihsal edilmiş akivadeslerin kara aracından balıkçı teknesine yüklenmesi sırasında suçüstü yapıldı. Operasyonda 108 çuval, yaklaşık 1.500 kilogram  ve piyasa değeri yaklaşık 2 milyon   TL olan akivades ele geçirilmiş ve yasadışı nakli gerçekleştirmeye çalışan 7 şahıs yakalandı.
 
Ele geçen akivadesler canlı olmaları nedeniyle denize geri bırakılırken  yakalanan 7 kişiye toplamda 116 bin TL idari para cezası uygulandı.  Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı bağlı unsurlar tarafından, mavi vatan denizlerdeki ekosistemin gelecek nesillere aktarılabilmesi de dâhil olmak üzere, her türlü yasa dışı faaliyetle mücadeleye 24 saat esasına göre devam edileceği belirtildi.
 
 
Haber Merkezi