Gece gündüz mesai yapan çalışanların iş yükü yanında yaşanan mobingler, başka alanlarda görevlendirmeler de eklenince çalışanlar iyice strese girdi. Yükleri her geçen gün artan SGK çalışnaları iş bıraktı, Çanakkale Sosyal Güvenlik Kurumu önünde bir basın açıklaması düzenleyen SGK çalışanları 1 günlük iş bıraktıklarını açıkladılar.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları, bugün KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası'nın çağrısıyla birçok kentte özlük haklarının karşılanması talebiyle iş bırakma eylemi yaptı.  EYT ile iş yüklerinin artmasına dikkat çeken çalışanlar  açlık sınırındaki ücretlere mahkûm edildiklerini de belirten SGK çalışanları, 3600 ek gösterge talep ettiklerini vurguladı. Bir çok ilde olduğu gibi Çanakkale’de de Sosyal Güvenlik Kurumu önünde bir araya gelen çalışanlar haklarını bir kez daha talep ettiler. 
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı Büro İş Sendikası  adına açıklama yapan sendika üyesi Eylem Kacar "Sosyal Güvenlik Kurumu uzunca bir süredir, 3600 Ek Gösterge, EYT ve Yapılandırma kanunları ile gündemde olmayı sürdürüyor. Hal böyleyken Kurum personelinin mağduriyetleri de katlanarak artıyor. Öyle ki asgari ücret düzeyinde olan maaşlarla hayatını idame ettirmeye çalışan kurum personelinin; iş yoğunluğuna, mobbinge ve yaşanan strese dayanacak gücü kalmamıştır. Psikolojik sorunlar başta olmak üzere kalp krizine varıncaya kadar birçok sağlık sorunu mesai arkadaşlarımız arasında baş göstermiştir. Yeni atanan memur arkadaşlarımız ise göreve başladıktan kısa bir süre sonra istifa ederek memleketlerine geri dönmektedirler. Neden mi? Maaşlarımız kiralarımızı ödemeye dahi yetmemektedir" dedi. 
Uyardık Dinlemediler
Hak kayıplarını ve mağduriyetlerini gündeme getirmek adına ocak ayı itibariyle periyodik olarak yaptığımız iş yavaşlatma, iş bırakma eylemleri ve basın açıklamaları ile seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Kacar, " Maalesef bugüne kadar hükümet tarafından SGK personelinin kronikleşmiş sorunlarını çözecek ve mağduriyetini giderecek tek bir somut adım atılmadı.  Kaldı ki sayın bakanın ilave fazla mesai ücreti verileceği ‘müjde’sinin ardından ayda 100 saat fazla çalışma ile karşılığında ödenecek 54 TL tutarındaki ücret de müjdelenmiş oldu. Aylardır yetkilileri uyarıyorduk; önlem alın, almazsanız vatandaşımız mağdur olacak diyorduk. Şimdi ise mevcut personel sayısı ile ortaya çıkan iş yükünün sonuçlandırılamayacağı öngörüyorlar fakat çözümü 100 saatlik fazla çalışmada buluyorlar! Ücret tutarı da fazla çalışma süresi de insan onuruna yaraşır bir düzenleme değildir. Normal çalışmanın üzerine 100 saatlik fazla çalışmanın nasıl yapılacağını düşündüler mi acaba? Biz kalıcı çözümler istiyoruz” dedi.
İş Bırakmaya Mecbur Bırakıldık
Eylem Kacar, SGK’ya bağlı tüm kurumlarda il merkezi ve ilçelerde iş bıraktıklarını belirterek “Bugün örgütlü olduğumuz Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerinde iş bırakıyoruz, iş bırakmaya mecbur bırakıldık. Defalarca dile getirdik, SGK çalışanları yoğun, yorgun ve yoksul dedik. Sesimizi sağır sultana duyurduk, fakat Kurum Başkanlığı ve hükümete duyuramadık.  Fakat bıkmadan, usanmadan anlatacağız; çünkü biz haklıyız" diye konuştu.
 
Alınan Haklarımızı Geri İstiyoruz
İşçisinden işverenine, doğumdan ölüme tüm yurttaşlara hizmet verdiklerini vurgulayan Kacar, "Peki bizler ağır mevzuat ve bunca iş yükü ile boğuşurken bizlere reva görülen nedir? Ortalama 11.500 TL maaş, saati 54 TL olarak müjdelenen mesai ücretleri, yetersiz personel ile çalışma, hem de gece gündüz demeden!.. Ne bize hak veren ne de bizleri duyan oldu! Bu düzen böyle devam edemez. Etmemeli. Bu Kurumun iş yükü bugün EYT ile artmadı. 100 milyondan fazla kişiye hizmet veren bir Kurumdan bahsediyoruz. Aynı Kurumun personelini ‘eşit işe eşit ücret’ diyerek sefalet ve yoksulluğa sürüklediler. Büro İş Sendikası olarak taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadele edeceğiz.  Sosyal Güvenlik Kurumunda yıllar önce bozulan çalışma barışını sağlamaları adına bir kez daha taleplerimizi yineliyoruz. Taleplerimiz çok açık ve net. 2011 yılında çıkarılan 666 sayılı KHK ile bir bir yok edilen özlük haklarımızı geri istiyoruz. İkramiyelerimizi, sosyal güvenlik tazminatını, uzmanlık kadrosunu, 3600 ek göstergeyi, büyükşehir farkını, kira yardımını, kalıcı ek ödememizi istiyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz ücretlere kavuşana, haklarımızı alana kadar taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Bu mücadele kazanımla sonuçlanacak" şeklinde konuştu.
Cuma Deren