Ramazanın ilk gününden beri ekip her gün 750 kişi için iftar yemeği verirken, bir yandan da vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Kumlu’da depremzedelere sağlanan yardımlara Lapseki ve Biga İlçe Müftülüklerinden da destek verdi.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında yaralar sarılmaya devam ediliyor.  Yapılan  desteklere Çanakkale İl Müftülüğü de destek veriyor.  Ramazan’ın ilk gününden beri depremin en çok vurduğu Hatay ili Kumlu İlçesinde  vatandaşlara hem iftar veriliyor hem de  vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.  Ramazan Ay'ı boyunca her gün 750 kişilik iftar  hazırlanarak vatandaşlara verilirken yaralar da sarılıyor. Çanakkale İl Müftülüğünün Kımlu’d hazırladığı bu yardım programına Lapseki İlçe Müftülüğü da destek oldu.   Lapseki ilçe Müftülüğü koordinesinde Din Görevlilelerinin gayreti ve ‘bu iftarda benim de bir tuzum olsun’ diyen  Lapsekili vatandaşların da desteği ile  toplanan yardım aracı Hayat’a uğurlandı.  Aşevinde kullanılmak üzere gıda malzemesinin yanı sıra ihtiyaç listesinde eyer alan ürünlerin de bulunduğu yardım aracı dualarla uğurlandı.
Biga Diyanet İşleri Şubesinden Destek
Kumlu’ya destek veren başka İlçe Müftülüğü ise  Biga İlçe Müftülüğü oldu. Türkiye Diyanet Vakfı Biga Şubesi öncülüğünde hayırsever  vatandaşların da destekleriyle Hatay'ın Kumlu ilçesinde Ramazan ayı boyunca her gün 750 kişilik iftar çadırında kullanılmak üzere toplanan gıda malzemeleri dualarla uğurlandı.  Köşklübağ Camii'nde gerçekleştirilen uğurlama törenine; İlçe Müftüsü  Ertuğrul Akın, din gönüllüleri  ve çok sayıda vatandaş katıldı. Müftü Akın tarafından yapılan duanın ardından  ilçede toplanan gıda malzemeleri iki tır halinde yola çıktı. 
Şerife Erdem