Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde Çanakkaleli hayırseverlerin desteği ile toplanan yardımlar depremin en çok etkilediği illerden biri olan Hatay’ın Kumlu İlçesine uğurlandı. Yardımlar, ramazan ayı boyunca bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen  depremlerden etkilenen 11 ilde yaralar sarılmaya devam ediliyor. Onlarca gönüllüsü ile depremin ilk gününden bu yana hem bölgede hem de Çanakkale’de yardım çalışmaları yürüten Çanakkale İl Müftülüğü, yaraları sarmak için yardım kampanyasına devam ediyor.  Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde Çanakkaleli hayırseverlerin desteği ile toplanan yardımlar, Hatay’ın Kumlu ilçesinde depremzedelere dağıtılmak üzere yola çıktı.
Yaraları Sarmak İçin Elbirliği İle Çalışıyoruz
Tacettin Aslan Camiinde yapılan uğurlama törenine İl Müftüsü  Şükrü Kabukçu, din görevlileri, daire personeli ve vatandaşlar katıldı.  Uğurlama programında bir açıklama yapan İl Müftüsü Şürü Kabukçu “Çanakkale İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çanakkale şubesi olarak Hatay ili Kumlu ilçemizdeki iftar çadırımız için bir hazırlık yaptık. Şu anda il genelinde toplanan gıda yardımlarını valiliğimizce tahsis edilen araçla Kumlu'ya ulaştırmak için gerekli yüklemeyi arkadaşlarımız yapıyor. Ramazan ayının ana temasına uygun olarak iftar çadırların da oradaki kardeşlerimize sıcak bir çorba ikram edebilmek için gayret gösterdik. Rabbim gayret gösteren tüm kardeşlerimizden razı olsun. Yaraları sarmak için el birliğiyle çalışıyoruz. Rabbim inşallah en yakın zamanda yaraları sarmayı nasip etsin.” dedi.
Her Gün 750 Kişiye İftar Veriliyor
Çanakkale İl Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığının da destekleri ile Kumlu İlçesinde kurulan iftar çadırında  her gün 750  kişiye iftar veriliyor. Çadırda verilen iftarların hazırlanmasına destek olmak amacı ile toplanan gıda yardımlarının yüklendiği yardım aracı, yapılan açıklamaların ardından duanın okunması ile yola çıktı. Erzaklar ve gıda malzemeleri Kumlu Bölgesindeki depremzedelere yemek olacak.
Cuma Deren