1 Yıldır yüzme kursuna giderek eğitim alan ve 18 Mart Deniz Zaferi sebebiyle Çanakkale'de yapılan yüzme yarışlarına kendi imkanları ile katılan ve kendinden yaşça büyük yarışmacıları geride bırakarak 3. Olan süper yetenek Mina, hem ailesini hem de antrenörlerini gururlandırdı.

Daha küçük yaşlarda bale, jimnastik ve piyano dersleri alarak yeteneklerini sergileyen 8,5 yaşındaki süper yetenek Mina, yüzmeye de merak sardı. Yaşıtlarına göre hızlı öğrenen ve  1 yılda yarışmalara katılacak düzeye gelen minik Mina, herhangi bir kulübe bağlı olmadığı için  Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından 18 Mart Deniz Zaferi sebebiyle Çanakkale'de yapılan yüzme yarışlarına kendi imkanları ile katıldı.  Sadece 1 yıldır yüzme kursuna giden Mina Aktaş, yarışmada kendinden yaşça büyük rakipleri ile yarıştı. Haftada iki gün düzenli gittiği yüzme derslerinin getirdiği başarı ile minik Mina yarışmada 3. Oldu.
Biga Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda antrenörleri Toprak Akkaya ve Ömer Pazarbaşı ile birlikte çalışan Mina, kısa sürede büyük emekler vererek girdiği yarışmada derece alması  hem ailesini hem de yüzme antrenörlerini gururlandırdı.
 
Şerife Erdem