18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıldönümü dolayısı ile Çanakkale’de tarihi bir gün yaşanırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılarak tamamlanan  Gelibolu – Eceabat Tünelleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı tarafından restorasyonu tamamlanan Seddülbahir Kalesinin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.
18 Mart 1915’te destan yazarak Çanakkale Boğazını geçilmez kılan Mehmetçiğin ruhunu yad etmek ve şehitleri anmak amacı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirilen 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıldönümü kutlamaları dolayısı ile tarihi bir gün yaşanırken, Cumhurnaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile iki önemli açılış da gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılarak tamamlanan  Gelibolu – Eceabat Tünelleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı tarafından restorasyonu tamamlanan Seddülbahir Kalesinin açılışları da gerçekleştirildi.
Seddülbahir Kalesi ve Gelibolu–Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada  “Tarihimizin şanlı sayfalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle bin yıllık vatanımızın istiklali uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Ülkemizin son dönemde yaşadığı deprem ve sel afetlerinde hayatını kaybeden, her birinin şehit mertebesinde olduğuna yürekten inandığımız vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Bir asır önce burada yedi düvele karşı kalplerimizi birleştirmiş, bedenlerimizi set yapmıştık. Yaşadığımız nice badireyi yine aynı şekilde birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden aldığımız güçle aştık. Deprem ve sel afetlerinin şehirlerimizde ve yüreklerimizde açtığı yaraların üstesinden de yine devlet ve millet olarak yekvücut geleceğiz” açıklamasında bulundu.
Ölenleri ebedî âleme yolcu ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Şimdi bir yandan enkazları kaldırıyor, bir yandan geçici barınma merkezlerinin hazırlıklarını sürdürüyor, bir yandan da kalıcı konutların inşasına başlıyoruz. İnşallah bir yıl içinde şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmış, depremzede vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmuş olacağız. Türkiye’yi, milletimizin her bir ferdini güvenli, huzurlu, müreffeh bir geleceğe kavuşturma yolundaki mücadelesinden alıkoyacak engelleri ve bahaneleri birer birer ortadan kaldırıyoruz. Dünyanın yaşadığı krizlerin önümüze çıkardığı fırsatları değerlendirebilmemiz için ihtiyacımız olan tek şey, istikrar ve güven iklimine sıkı sıkıya sahip çıkmaktır. Bunu başarırsak Allah’ın izniyle, hedeflerimize ulaşmamızı kimse engelleyemez” diye ekledi.
 
Haber Merkezi