Ecdadın hatırasını da unutmayan Enerjisa Üretim, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolasıyla Çanakkale’de 54 bin fidan dikimi gerçekleştirdi.Küresel ısınma başta olmak üzere, yangınlar, doğanın dönüşmesi gibi pek çok nedenlerle yok olan ormanları yeniden kazanmak ve geleceğe nefes olmak için 2021 yılında Türkiye’nin bir çok yerinde orman alanları oluşturan Türkiye’nin lider özel sektör elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim,  binlerce fidan dikimi gerçekleştirerek sadece enerji üretiminde değil çevre dostu projeler de üreterek Türkiye’ye nefes oldu.  Ülke genelinde 2021 yılında 285 bin, 2022'de 350 bin adet fidan diken Enerjisa Üretim, ecdadın hatırasını da unutmadı.18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile  Türkiye’nin lider özel sektör elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim, Çanakkale Merkeze bağlı Kızılkeçili Köyünde  orman alanı oluşturdu. 2023 yılında Türkiye’nin farklı bölgelerinde 270 bin fidan ile orman alanı oluşturmayı hedefleyen Enerjisa Üretim, Çanakkale’de oluşturduğu orman alanında ise 54 bin  fidanı toprakla buluşturdu.  Türkiye Cumhuriyetinin ön sözünün yazıldığı bu topraklarda iz bırakan Enerjisa Üretim tarafından oluşturulan orman alanında gerçekleştirilen fidan dikimine   Çanakkale Orman Bölge Müdür Yardımcısı Önder Terzi, Çanakkale Ağaçlandırma Şube Müdürü Mehmet Ali Çelebi, Enerjisa Üretim Sürdürülebilirlik Mentoru Mehmet Evren Eynehan, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Enerjisa Üretim Yönetici ve ekipleri katıldı.
 
Hedefimiz Karbon Ayak İzi Azaltma
 
Fidan dikim töreni öncesi bir açıklama yapan  Enerjisa Üretim Sürdürülebilirlik Mentoru Mehmet Evren Eynehan, “Burada 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla birlikteyiz. Bu 4’üncü ormanımız. Biz ‘Her Fidan Bir Umut’ projemiz çerçevesinde 2020, 2021 ve 2022 yılları itibariyle 300 bine aşkın fidanı toprakla buluşturduk. Bugün de yine bu proje çerçevesinde birlikteyiz. 2023’te de 270 bin yetmiş bin fidanı yine tüm Türkiye'de toprakla buluşturacağız. Çanakkale'de ise 54 bin fidanı 2023 yılında toprakla buluşturacağız. Bizim bu çalışmalarımızın arkasında sürdürebilirlik vizyonu yer almakta. Sürdürülebilirlik vizyonumuz çerçevesinde topluma, çevreye değer katma perspektifiyle hareket ediyoruz. Ve yaptığımız tüm çalışmaları bu perspektif çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Yine bunların en önemli göstergelerinden bir tanesi de karbon ayak izi azaltma hedeflerimiz, 2032 yılında başa baş olmayı, 2045 yılında ise net sıfır olmayı planlıyoruz. Bulunduğumuz tüm bölgelerde değer yaratarak çalışmalarımıza devam etmeyi arzu ediyoruz” dedi.
 
2070 Bin Fidan Dikimi Gerçekleştirilecek
 
‘Her Fidan Bir Umut’ projesi kapsamında Enerjisa Üretim,  bu yıl dördüncü hatıra ormanı oluşturduğu Çanakkale’de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile oluşturduğu orman alanına  tören kapsamında 54 bin fidan dikimi gerçekleştirilirken, bu zamana kadar da yaklaşık 300 bin fidan armağan etti. Her yıl en az yaşının 10 bin katı kadar fidanı toprakla buluşturma hedefi olan Enerjisa Üretim, 2023 yılında da Türkiye genelinde 270 bin adet fidan dikim hedefi ile çalışmalarına devam ediyor.Vatandaşlar da ‘enerjisauretimherfidanbirumut.com’ web sitesi üzerinden sevdikleri adına fidan dikimi talebinde bulunabiliyorlar. Ayrıca web sitesi üzerinden fidan haritasına ulaşılabiliyor ve Türkiye’nin farklı illerinde de dikilen fidanların online olarak görüntülenebiliyor.
 
 
Şerife Erdem