Bu kapsamda Dernek Yöneticileri Çanakkale gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Hafize Akıncı ve  Boğaz Medya Yönetim Kurulu İsmet Akıncı’yı ziyaret ederek, resmi gazetede yayınlanan kararın yer aldığı bir plaketi hediye ederek teşekkürlerini ilettiler. Ayrıca, devam eden mağduriyetlerin giderilmesi için de çalışmaların deam ettiğini belirttiler.
Hakkını arayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğinin zorlu mücadelesinde en büyük desteği basın mensupları verdi.  Haklarını alabilmek için yıllardır zorlu mücadeleler yürüten EYT’lilerin sorunları sürekli gündemde tutarak  destek olan Basın kuruluşlarına yönelik ziyaretlerde bulunan EYT’liler teşekkürlerini ilettiler. Bu ziyaretler kapsamında Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği yöneticileri, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Hafize Akıncı ve Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı’yı ziyaret ettiler. İlk olarak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı’yı ziyaret eden yöneticiler, zorlu süreç hakkında bilgiler vererek, mücadele sonucunda gelen bu başarıda emeği geçen gazeteciler  teşekkür ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hafize Akıncı da  hayırlı olsun dileklerini iletti.
Mağduriyetler Devam Ediyor
Cemiyet Başkanı Hafize Akıncı’nın ardından Dernek Yöneticileri Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı’yı ziyaret ettiler.  Karşılıklı sohbet havasında gerçekleştirilen ziyarette EYT’nin resmi gazetede yayınlanmasının ardından  gelinen son durum konuşuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Dernek yöneticileri ziyarette, resmi gazetede yayınlanan kararın yer aldığı bir teşekkür plaketini de takdim ettiler.
Ziyarette ayrıca gelinen EYT sorunlarında gelinen son noktayı değerlendiren ve  yasa çıksa da mağduriyetlerin devam ettiğini dile getiren    Murat Çağlayan “ EYT yasasının kazanımları olsa da ,eksik olarak çıktığı için bazı mağduriyetler devam ediyor. Sadece yaş şartının kaldırılmasıyla, Emeklilikte Prime Takılanlar olarak dönüşen mağduriyetin bir an evvel bitirilmesi, Kısmi Emeklilik de dahil edilerek, 99 öncesi şekliyle iade edilmesi gerekmektedir.  EYT mücadelesinin  kazanılması sürecinde bizlerin sesi olan siz kıymetli basınımıza teşekkür ziyaretinde bulunmak istedik. Sosyal güvenlik sisteminden kaynaklanan,  Kademeli prim, Kısmi emeklilik,  Aylık bağlanma oranları (ABO), Asgari ücret altında bağlanan düşük emekli maaşları, Staj ve çıraklık,  İntibak, Bağkur pirim eşitleme, Bağkur  tescil mağduriyetleri devam etmektedir.  Sosyal Güvenlik ile ilgili sorunlarımızın seçim odaklı değil reformist bir yaklaşımla çözülmesi gerekmektedir. Bu hakların da kazanımı için mücadeleye EYT federasyonuna destek vererek devam ediyoruz ve tüm hak sahipleri de haklarına sahip çıkarak bu mücadeleye devam etmelidir” dedi.
Burcu Erdal