Yüksek Seçim Kurulu, seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıkladı. Gerek Milletvekili gerekse Cumhurbaşkanlık Aday adaylıkları için ise başvuruklar başladı. İktidar partisi, Muhalefet ve diğer partilerden Milletvekili olmak isteyenler için istifa ve başvuru süreçleri başlarken  AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas yaptığı açıklama ile sireç hakkında bilgiler verdi. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas,   Genel Seçimler ve partimizin aday adaylık sürecine dair İl Başkanlığında  gerçekleştirdiği Bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada  ‘’Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimlerin yenilenmesine yönelik aldığı kararla bir genel seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. 14 Mayıs'ta aziz milletimiz sandıklara gidecek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 13'üncü Cumhurbaşkanı'nı seçmek üzere oy kullanacak. Alınan kararın ve gerçekleşecek olan genel seçimlerin, devletimiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Müracaatlar Başladı
Milletvekilliği aday adaylıkların başlandığını ve AK Parti olarak 16 Mayıs’a kadar başvuru alacaklarını dile getiren Naim Makas “Milletvekilliği aday adaylıkları için partimize yapılacak olan müracaatları bugün itibariyle kabul etmeye başlamış bulunmaktayız. Bu müracaatlar 16 Mart Perşembe günü saat 21.00'e kadar devam edecektir. Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, başvurular esnasında AK Parti olarak aday adayı başvuruları ücretleri almayacak, bunun yerine afet bölgesindeki yaraların sarılmasına destek olmak amacıyla AFAD'a yapılan bağışlarla beraber aday adaylarımız başvurularını tamamlayacaklardır” dedi.
 Kağıt Tasarrufu Sağlamak Amacı İle  Yerine Elektronik Ortamda Yapılacak
 İl Başkanı Naim Makas,  başvuru sürecine ilişkin ise “Milletvekilliği aday adaylığı için partimize yapılacak olan başvuruların tamamı elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Bu şekilde 3 tonluk bir kağıt israfının da önüne geçmeyi hedefliyoruz. Milletvekilliği aday adaylığı için; kamu, sivil toplum kuruluşları ve parti teşkilatımız görevlerinden istifa etmesi gereken vatandaşlarımız 16 Mart Perşembe günü saat 17.00'ye kadar istifalarını vermiş olmaları gerektiğini de hatırlatmak isterim. AK Parti teşkilatları olarak seçim koordinasyon merkezimizi oluşturduk, seçime yönelik çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sarsılmaz iradesiyle can bulan demokrasimiz adına girdiğimiz bu kıymetli yarışa AK Parti teşkilatları olarak hazır ve nazırız” dedi.
Ak Parti İl Başkanı Naim Makas “Ayrıca, devletimiz çok kıymetli bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında afet bölgesinden diğer şehirlere giden depremzede vatandaşlarımızın iradelerinin sandığa yansıması adına E-Devlet üzerinden yapacakları birincil ikametgâh değişikliği çalışmasını da çok kıymetli buluyoruz. Bu değişiklik sonrasında depremzedelerimiz, aldıkları yardımlarından herhangi bir hak kaybı yaşamayacaklarını ve bu işlemin 17 Mart Cuma günü E-Devlet üzerinden yapılmasının son bulacağını da hatırlatmak istiyorum. Bu yıl Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yılını, asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen depremin derin bir üzüntüsüyle karşıladık. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız, yaralarımızı birlikte saracağız’’ dedi.
Burcu Erdal