Ayakta ve Yatarak tedavi hizmeti sunan eski Devlet Hastanesi için alındığı ileri sürülen 'kapatma' kararının, kamuoyunda kulaktan kulağa yayılmaya başladığı gözlendi.
CHP başta, İYİ Parti, DEVA, Vatan Partisi gibi, Muhalefet partililerin günlerdir dilinden düşmeyen iddiaya göre; halen 22 Polikliniği açık tutulan, özellikle 65 yaş üstü hastaların rağbet etitği eski Hastane için Yetkili makamlar kapatma kararı aldı.
Psikiyatri bölümünde yataklı tedavi sunmaya devam ettiği bilinen eski Hastane'de,pekçok rahatsızılğın teşhisinde önem arz eden  tahlil işlemleri de yapıldığnıdan, özelikle ilçelerden gelen vatandaşların, rahatsızlıkalrına derman olarak, ulaşımı da kolay  bu adresi tercih  ettikleri gözleniyordu. 
----------------------------------
İDDİALAR ÜZERİNE MANİDAR SORU;
"KAPANIYOR MU?!..."
----------------------------------
Yenisi açıldığı günden beri, ulaşım sorunu ile eleştiriliyordu. Eskisinde sunulan hizmet, Çanakkale'de beğeni topluyordu.
Gündeme gelen iddia; "Çanakkale'nin Hastane imtihanı" şeklinde çarpıcı yorumlara yol açtı.
Türkiye'nin en büyük beldesi ,Kepez Mücavir alanı içinde inşaa edilen 'Memet Akif Ersoy Devlat Hastanesi'nin hizmeti alınması ardından, Çankakaleliler, ulaşım çilesinden yakınmış, Yetkili makamlar eski Devlet Hastanesi'nde Sağlık Hizmeti sunulmasını sürdürme yönünde karar alıp, özellikle 65 ya üstü hastalardan tam puan toplamıştı.
Göz başta, pekçok poliklinik hizmeti sunan eski Devlet Hastanesi, pandemi sürecinde Aşı uyfulamasının yapılıdğı önemli bir merkeze de nöhümüştü.
Raporlu ilaç reçetelerinin yazıldığı, teşhisi kolaylaştıracak tahlil işlemlerinin yapılıp, Hasta memnuniyetini kazanan ve adı, 'Memet Akif Ersoy Davlet Hastanesi, Ek Binası' olarak dile getirilen eski Hastane için, kapatma kararı alındığı iddiası gündemez geldi, Bu iddianın bir anda kulaktan kulağa yayıldığı ve  vatandaşın tepkisini topladğı gözlendi.
Ayakta tedavi imkanı sundğuu gibi, Yataklı tedavi'nin de gerçekleştiği, hali hazırda 22 Poliklinikhizmetinin sürüdğü eski Hastane için alındığı iddia edilen 'kapatma' kararı, adeta gündem oldu. Muhalefet partililerin bu kararı çarpıcı ifadeleri el eleştirdikleri gözlendi.
Toplu taşıma ile yapılacak hayli uzun bir yolculuk sonrasında  ulaşılabilir halde olduğuna dikkat çekilerek her fırsatta eleştirilen, 'Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nin, alternatifi durumunda kalan ve bu özelilği ile de beğeni toplayan eski Hastane için çoğu Çanakkalelinin; "Herkesin bir vasıtası yok. Çoğu insaımız toplu tayıma ile yolculuk yapabilir durumda. Yeni hastane uzak, bir ilaç yazdırmak, bir tahlil yaptırmak için yaşadığmıız eziyet tarifsiz.  Eski hastane, özellikle ilçelerden şehre gelen insanlarımızın da tercih ettiği bir adres. Eski hastanedeki hizmet durdurulur, poliklnikler kapanır ise yandık. Gün içinde ilaç yazdırmak, rutin bir tahlil yaptırmak için, vakit kaybetmeden acele edenlerimiz, yetersiz kalan toplu taşıma yerine taksi tutmaya kalktığında yüzlerce lira verecek. Emeklinin ekonomik durumu zaten ortada. Hastane yollarında Allah hepimizin yardımcısı olsun" şeklinde konuştuğu gözlendi.  
Cuma Deren