ÇOMÜ' den emekli jeoloji profesörü Doğan Perinçek, 'İş bilenin, Kılıç kuşananın' dercesine İlgili ve Yetkili Makamlara çağrıda bulundu;
"İNŞAAT MÜHENDİSİ, MİMAR ve İLGİLİ MESLKELER DIŞINDA; HİÇ KİMSEYE MÜTEAHHİTLİK YAPMA HAKKI TANINMASIN.
İNŞAAT KONTROLLERİ DE BU MESLEKERDEN OLSUN"
Perinçek hoca, sağlam kayalıklara yuva yapan kuşlara dikkatd çekti, şöyle dedi;
"Küçücük beyinleri ile kuşlar bile yuvasını nerede yapacağını, kayanın cinsine bakarak bilebiliyor. Sağlam kaya üzerine ve kayanın özelliklerine göre yan yana yuvalarını diziyor. Mühendislik mükemmel."
----------------------------------------
DEPREM DEDE EZBER BOZDU
ÖNGÖRÜ YOK, ÇAĞRI VAR;
"Erbabı Müteahhit Olsun"
----------------------------------------
Deprem kuşağı içindeki  Çanakkale yaşayanlarının, değerlendirmelerine dikkat kesilidği isim, çok çardpıcı bir çağrıya imza attı.
Jeoloji Proföseri Doğan Periçek' in,Bilimsel veriler ışığında, alışa gelmiş herhangi bir deprem öngürüsünde bulunmamasına, takipçiliri; "Deprem dede ezber bozdu" şeklinde yorum yaptı.
Ülkede yaşanılan depremler sonrası, Çanakkalelilerin yorum ve değerlendirmelirine pür dikkat kesilidiği ve 'Deprem dede' diye isimlendirdikleri  ÇOMÜ' den emekli Jeoloji Profesörü Perinçek, sosyal medyasından olası çok konuşulacak bir söz etti.
 'Binyılın faleketi ' diyerek tanımaldığı depremler ardından, dikkat çekici çıkışlara imza atan Çanakkalelilerin tabiri ile 'Deprem dede', Prof. Dr. Doğan Perinçek, 'İş bilenin, Kılıç kuşananın' dercesine İlgili ve Yetkili Makamlara seslendi.
"İNŞAAT MÜHENDİSİ, MİMAR ve İLGİLİ MESLKELER DIŞINDA; HİÇ KİMSEYE MÜTEAHHİTLİK YAPMA HAKKI TANINMASIN. İNŞAAT KONTROLLERİ DE BU MESLEKERDEN OLSUN"  ifadesini kulandı.
Perinçek hoca, sağlam kayalıklara yuva yapan kuşlara dikkat çekti, şöyle dedi;
"Küçücük beyinleri ile kuşlar bile yuvasını nerede yapacağını, kayanın cinsine bakarak bilebiliyor. Sağlam kaya üzerine ve kayanın özelliklerine göre yan yana yuvalarını diziyor. Mühendislik mükemmel."
İŞİ BİLENLER OLSUN..
Prof. dr. Perinçek; "Biz işi bilen bilmeyen kişilere müteahhitlik belgesi veriyoruz. Evler üstümüze yıkılınca dövünüyoruz.
Kuşlar kadar olamadık. Trakya bölgesinde yaptığım bir çalışma sırasında çektiğim fotoğraf, her şeyi özetliyor.
Kumtaşında oluşan bu formasyon Trakya'nın her yerinde yok. Sınırlı alanlarda var. Kuşlar burayı keşfetmişler ve yuvalarını buraya yapmışlar. Yer seçimi mükemmel. Yılan ve benzeri hayvanların bu yuvalara ulaşma şansı yok." diyperek, yaban hayattan ve Doğal ortamdan örnek verdi.
Erdem Sürek