Cuma hutbesinde birlik beraberlik vurgusu yapılırken depremzedelere yardım elinin uzatılması istendi. Cuma namazı sonrasında ise hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerde   38 bin 44 kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de yaralandı.  Bu acının üzerine Diyanet İşleri  tüm Türkiye'de gıyabi cenaze namazı kılınması kararı alındı. Karar üzerine tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de  cuma namazı öncesinde camilerde depremde hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Camileri dolduran binlerce kişi okunan Kuran-ı Kerim'i dinlerken yapılan dualara eşlik etti. Geçmiş tüm depremlerde ve 6 Şubatta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere dua edilirken yaralılara şifa temennisinde bulunuldu.
Aynı İnanç ve Ruhla Aşamayacağımız Hiçbir Engel Yoktur
Cuma gününün miraç kandiline denk gelmesi ile ayrı bir önem taşıyan mübarek Cuma hutbesinde de Yaşanan depreme dikkat çekilen birlik beraberlik vurgusu yapıldı.  Cuma Namazında minbere çıkan imamlar okudukları Cuma hutbesinde birlik mesajı verdi. Hutbede “Geçen hafta milletçe büyük bir felaket yaşadık. Yitirdiğimiz her bir canın acısıyla yüreklerimiz yangın yerine döndü. Acımızı tarif etmeye kelimeler kifayetsiz. Allah’a hamdolsun ki dün olduğu gibi, bugün de zor zamanımızda kenetlendik. Âlicenap milletimiz başta olmak üzere, duyarlılık gösteren ülkelerin, depremin ilk anından itibaren maddi manevi imkânlarını seferber etmesi her türlü takdire şayandır. İnanıyoruz ki aynı iman ve ruha sahip olduğumuz müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Toplu vurdukça yüreklerimiz Allah’ın yardım ve inayetiyle üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yoktur. Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece saramayacağımız hiçbir yara, dindiremeyeceğimiz hiçbir acı yoktur. Mahzun gönüllerimize ilâhî bir rahmet ve sekînet vesilesi olan miraç gecesini idrak edeceğiz. Yüce Rabbimiz, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’i, ömrünün hüzün senesi olarak bilinen çok zor bir döneminde miraç hâdisesiyle teselli etmişti.  Âlemlere rahmet Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’i zatının birliğine, büyüklüğüne ve sonsuzluğuna şahit kılmıştı. Bu kutlu yolculuk Kur’an-ı Kerim’de şöyle anlatılmaktadır ‘Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir’
Gün Dayanışma, Yardımlaşma Günüdür
Rahmet ve mağfiretin bizleri kuşattığı bu kutlu gecede, dualarımız sadece dillerimizde kalmasın. Sözlü dualarımıza fiili dualarımızı da katalım. Yaşadığımız bu büyük afet karşısında kimsesizlere kimse, çaresizlere çare olmaya devam edelim. İhtiyaç sahiplerine kol kanat gerelim, yetim ve öksüz yavrularımızı bağrımıza basalım. Kardeşlerimizin acısını bir nebze de olsa hafifletmek için elimizden gelen bütün gayreti gösterelim. Deprem bölgelerinin yanında illerimize gelen depremzede kardeşlerimize de ulaşıp destek olalım. İhtiyaç fazlası evlerimizi ve bütün imkânlarımızı karşılıksız olarak onların istifadesine sunalım. Bu zor dönemde fahiş fiyatlarla depremzede kardeşlerimizi, aziz milletimizi istismar edenleri uyaralım. Unutmayalım ki gün, dayanışma ve yardımlaşma günüdür. Vakit, iyilik ve fedakârlık vaktidir. Zaman, Allah Resûlü (s.a.s)’in şu hadis-i şerifini aklımıza ve gönlümüze nakşetme zamanıdır ‘Bir kul, kardeşine yardım ettiği sürece, Allah da o kula yardım eder’” ifadelerine yer verildi.
 Diyanet İşleri Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler için Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınacağını açıklamasının ardından Çanakkale merkez ve ilçelerdeki camilerde de depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Cuma Deren