Derneğin Çanakkale Şubesinin kuruluşunda emekleri olan aynı zamanda şehit babası Dernek  Başkanı Muharrem Şahin, dernek çalışmaları, şehit yakınları ve gazilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
 Konuşmasının başında dernek hakkında bilgiler veren  Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Muharrem Şahin  ‘’Derneğimiz 1915 Çanakkale Savaşları'nda kolunu, bacağını, ayağını kaybedenlere, tahtadan ayak, tahtadan bacak yapmak üzere ve Osmanlı Devleti'mizin maddi gücü zayıf olduğu için o anda subay, astsuba erat kendi arasında para toplayarak bir sandık kuruyor. 1915 yılında ve bu şekilde derneğimizin ilk kuruluşu bu şekilde oluyor. Ve bu şekilde daha sonraki yıllarda dernekleşiyor. Çeşitli aşamalardan geçiyor. Günümüze kadar devam ediyor efendim’’ dedi. 
Üye Çalışmaları Titizlikle Yürütülüyor
55 şubesi ile Ülkemizin  Şehit yakınları ve Gazilerine sahip çıkan ürkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin üye çalışmaları hakkında da bilgi veren Çanakkale Şube Başkanı Muharrem Şahin   ‘’100’e yakın  derneğimizin üyesi var. iki yıldır Çanakkale'mizde faaliyet gösteren derneğimiz, Türkiye'nin çoğu yerinde 55  şubemiz . 44 temsilciliğimiz bulunmaktadır. Derneğimiz daha titiz davranmakta. Şehidin annesi, babası, şehidimizin eşi şehidimizin on sekiz yaşını dolduran çocukları üye olabiliyor. Ama şehidimizin kardeşini derneğimizin tüzüğü üye Kabul etmiyor. Bu şekil hassas. Gazimiz ve gazimizin eşini, gazimiz hayatta olduğu sürece üye yapıyor. Gazimiz hayatta olduğu sürece, gazimizin evlatlarını dahi derneğimize üye yapmıyoruz’’ dedi.
Şehit Aileleri ve Gazilerimizin Toplumda Hak Ettikleri  Saygıyı Kazanmasını İstiyoruz
İki yıldır Çanakkale’de faaliyet gösteren Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin Çanakkale’deki şehit yakınları ve gazilere yönelik gerçekleştirmek istediği projeler ve çalışmalar hakkında da bilgiler veren  Dernek Başkanı  Muharrem Şahin ‘’Çanakkale şubesi olarak derneğimizin Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Yetimleri Derneği Çanakkale Şubesi olarak daha çok asker şehit gazi ailelerimize ulaşmak istiyoruz. Onlarla tanışmak, onlarla kaynaşmak, onların acılarına merhem olmak, onlarla iş yapabilmek, haklarını savunabilmek, birlik, beraberlik ruhunu sağlamak için çalışmalarımız var. Çeşitli projelerimiz düşünüyoruz. Mülki amirlerle olsun, devlet kurumlarıyla olsun, STK'larla olsun, diğer işverenlerimizle olsun. Amacımız şehit gazi ailelerini toplumda hak ettiği saygının kazanmasını amaçlıyoruz. Şehit gazi ailelerimiz olarak dinimiz der ki şehitlik peygamberlikten sonra en yüksek makamdır. Şehitliğin şahidi gazilerdir. Biz bu sorumluluğa  sahip olmak istiyoruz. Bu sorumluluklarımızı yerine getirmek istiyoruz. Aynı şekilde bize  dinimiz kutsal dinimiz kültürümüz, kanunlarımız da bu sorumluluğu, yetkiyi veriyorsa bu sorumluluğu yerine getirmek istiyoruz. Aynı şekilde hak ettiğimiz değerin de biz Şehit Gazi ailelerine gösterilmesini istiyoruz ve bekliyoruz ‘’ dedi.
 Şehit Gazi Yakınlarımız Başları Dik Olsun
 Muharrem Şahin ‘’Çanakkale'deki yaşayan Şehit Gazi yakınlarımız başları dik olsun. Haklı olan her mücadelede yanında olduğumuzu bu konunun asla şehit gazilik kavramının istismar edilmemesini ve şehit gazi mi? denmemesini, Şehit Gazi'nin sorumluluğunu taşıyarak o beklediğimiz, hak ettiğimiz saygının da gösterilmesini istiyoruz, bekliyoruz. Şehitler diyarı Çanakkale'miz olduğu kadar Türkiye'nin Çanakkale'si, Çanakkale hepimizin. Tüm Çanakkale'mize çeşitli il ve ilçelerimizden Yurt dışından dahi vatandaşlarımız, soydaşlarımız, dindaşlarımız geliyor. Hepsi baş tacımız. Evet hepsi değerlimiz. Bize de şehit gazi ailelerimize de hak ettiğimiz diğerinde verilmesini istiyoruz, bekliyoruz. Bizler de sorumluluklarımızı Şehit Gazi aileleri olarak şerefli, onurlu bir şekilde, dürüst, samimi bir şekilde yerine getirmek istiyoruz. Teşekkür ederim'' dedi.
 
Cuma Deren