Dağcılar Çırpılar köyünde gerçekleştirdikleri anı tırmanışında merhum Emre Kuruoğlu’nun  adeta ayak izlerini takip ettiler.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi iken    2011 yılında Gürcistan Kazbek  Dağı zirve tırmanışında geçirdiği elim bir kaza sonucu  hayatını kaybeden Çanakkaleli Emre Kuruoğlu için anı tırmanışı gerçekleştirildi. Türkiye Dağcılık Federasyonu, Çanakkale İl Temsilciği ile Çanakkale Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü  2023 yılı planlı faaliyet programında bulunan ve çevre illerden Dağcılık Kulübü ve sporcularının da katılımı ile Çanakkale’nin ilk Dağcılık  sporcusu Rahmetli Emre Kuruoğlu’nu vefatının 12.yıldönümünde gerçekleştirilen yürüyüş ile anıldı.
Emre Kuruoğlu  Anısına Zirve Yürüyüşü
Dağcılık alanındaki vizyonu, doğa sevgisi ve  ömrünü adadığı dağlarda anılan  Çırpılar köyü doğumlu genç dağcı Emre Kuruoğlu  12. Ölüm yıldönümünde anılırken, gerçekleştirilen anma törenine çok sayıda dağcı da katıldı.   Bandırma Baydak’tan  16, Tekirdağ Rumeli  Zirve Dağcılıktan 2, Keşan Sardos’tan  4, Bursa Ayakizi’den 10, Manisa Niobe Dağcılıktan 1, Ankara Dağcılar Birliği Kulübünden 1,  Çadak Çanakkale Dağcılık’tan 40  ve    toplam  74 sporcu    merhum Emre Kuruoğlu ‘nun doğduğu Çırpılar köyünde bir araya geldi. Dağcılar, buluşma noktasının ardından bir tırmanış gerçekleştirerek Emre Kuruoğlu ‘nun ayak izinden yürüdüler.
 Emre Kuruoğlu ‘nun 12. Yıldönümü dolayısı ile gerçekleştirilen  5. Emre Kuruoğlu Anma Etkinliği  çerçevesinde 1.Gün Etkinlik Programında  Bayramiç İlçesinde farklı illerden gelen katılımcı ekiplerin buluşmasının ardından Emre Kuruoğlu’nun kabri ziyaret edildi. Üreten Kadınlar Pazarı ve Mehmet Akif Ersoy Müzesi gezilmesinden sonra Çırpılar köyü Emre Kuruoğlu Kamp alanına sporcular tarafından çadırlar kuruldu. Etkinliğin 2. günde, 5. Emre Kuruoğlu Anma Etkinliği kapsamında  Kamp alanından Kaz Dağları Sazak Kuleye doğru yaklaşık 53 dağcı ile zirveye doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüşe geçen sporcular Sazak zirveye ulaşarak Zirvede Emre Kuruoğlu  anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve sonrasında Merhum Sporcunun biyografisi okundu.  Yapılan anı tırmanışı burada sona erdi.
 
Burcu Erdal