Bir anda Çanakkale gündemine oturan ve  parti içi krize neden olduğu iddiaların da ortaya atıldığı Yeni İl Başkanı için devir teslim töreni gerçekleştirildi.   İl Başkanlığına atanan Sabiha Güler Koçer, milletvekili aday adaylığı için istifa eden Metin Ümit Ural’dan görevini törenle devraldı. Törende Basın mensuplarının  ‘kriz’ soruları yanıtsız kaldı.
Cumhuriyet Halk Partisinde hafta başında yapılan İl Başkanı ataması krize neden olmuştu. Milletvekili adayı olmak için İl Başkanlığı görevinden istifa eden ve boş kalan  İl Başkanlığı koltuğuna Genel Merkez tarafından İl Eğitim Sekreteri olan Sabiha Güler Koçer atandı.  Yapılan atama ile ilgili  mevcut il yönetimini hoşnut etmediği iddia edilmişti.  İl Yönetiminin tepkisi  devir teslim törenine de yansıdı.
İl Yönetimi Devir Teslim Törenine Katılmadı
İl Eğitim Sekreteriyken genel Merkez tarafından il başkanlığına ataması yapılan Sabiha Güler Koçer, partililerin katıldığı törende eski il başkanı Metin Ümit Ural’dan mührü alarak resmen göreve başladı.  Önce İl Başkanlığında, ardından parti  binası önünde  gerçekleştirilen devir teslim törenine   mevcut il yönetiminden sadece bir kişinin olması dikkat çekti. Ayrıca CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte de programa katılmadı.
Bu Karar Kadınlar İçin Büyük Bir Onurdur
Devir Teslim töreninde Sabiha Güler Koçer bir açıklama yaparak  önceki dönem il başkanı Metin Ümit Ural’a verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür  etti. Koçer, konuşmasında   “Bu görevler bir bayrak yarışıdır. Görevi devralan, bayrağı daha ileriye taşımak için daha çok çalışacaktır. Ben, son yaptığımız kongremizde seçilmiş bir il yöneticisi olarak, bundan sonra çok daha büyük bir sorumlulukla çalışacağım. Çanakkale’de partimizin, tarihinde ilk kez bir kadın il başkanı göreve gelmiştir. Bu karar kadınlar için büyük bir onurdur. Kadınlara siyasette daha çok görevlerin verilmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Başta Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, parti yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Milletin Son Umudu Biziz
Yaklaşan seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan ve nasıl bir yol çizileceğini dile getiren Güler Koçer “Önümüzde, Türkiye’nin beka meselesi haline gelen, bir genel seçim var. Köydeki Ahmet amcamızın, evdeki Ayşe teyzemizin, üniversitedeki Batuhan kardeşimizin, yurttaki Zeynep kızımızın, son umutları biziz. Çünkü biz halkın partisiyiz, yani Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bu bilinç ile gecemizi gündüzümüze katacak, birlik ve bütünlük içerisinde, omuz omuza herkesi kucaklayarak partimizi iktidara taşıyacağız. Genciz, gençliğimiz, kıymetli gençlerimiz var. Hiçbir partilimizi ayırmadan, ötekileştirmeden çalışacağız. Bizim herkese, bütün partililerimizin enerjilerine ihtiyacımız var.   Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırarak, ülkemizi içinde bulunduğu karanlık günlerden aydınlığa taşıyacağız. Hiç şüphemiz yok ki Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz” dedi.
Krize İlişkin Sorular Yanıtsız Kaldı
Bazı İlçe ve belde başkanları, Belediye Başkanları, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyelerinin katılamadığı devir teslim töreninde  basın mensuplarının il başkanlığı atamasında yaşanan krize ilişkin soruları ise yanıtsız bırakıldı. Sorulara ilişkin cevap veren Milletvekili Özgür Ceylan  ise   durumu geçiştirdi
Cuma Deren