Önceki gün; Cuma pazarı esnafını canından bezdiren, türlü baskılar ile bazı işyerlerinin devrine neden olan, Tefecilik başta suç üstüne suç işleyen, örgütlü olarak tehdit ve baskı uygulayan oluşumu çökerten Asayiş şubesi ardındandan, İstihbarat ve TEM Şubesi’nden de, alkışlatan bir operasyon geldi.
Alınan bilgiye göre; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında 6 yıl 3 ay kesilmiş hapis çezası bulunan bir kişi kıskıvrak edildi.
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, kesinleyşmiş hapis zecası alan firardaki isim için düğmeye basıldı.
Mahkemece kesilmiş hapis cezası nedeniyle aranmakta olan, eski özel kurum öğretmeni, Çanakkale İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Ezine’de gerçekmleştirilen nefes kesen bir operasyon ile yakalandı.
-------------------------------------------
POLİS HEPSİNİ ENSELEDİ
ÖNCE, ÖRGÜTLÜ TEFECİ ÇETESİ,
SONRA, FİRARDAKI FETÖ’CÜ
------------------------------------------
Çanakkale Polisi, yeni yıla, yeni hizmet binasında alkışlatan operasyonlar ile başladı.
İl merkezinde bazı şahısların örgütlü olarak tehdit ve baskı uygulayarak Pazarcı esnafının ve köylülerin mallarını zorla ve karşılıksız aldıkları, değişik alanlarda faaliyet gösterip, suç makinasına dönüşen oluşumu çökertti.
Aynı zamanda, uyguladıkları tehdit v ebaskı yöntemi ile, takibe alıp izledikleri bazı işyeri sahiplerinin dükkanlarını devretmeye zorladıkları belirlenen, tefecilik yaptıkları da tespit edilen organize suç oluşumu tek tek kıskıvrak edildi.
Alınan bilgiye göre, Asayiş şubesi ekipleri,  şahıslara yönelik 3 ay süreli teknik ve fiziki takip yürüttü.
Ekipler önceki gün harekete geçti. Operasyon başladı. Planlı ve eş zamanlı operasyonda şüpheliler E.D, H.D, Y.K,H.İ, E.B, B.K ve M.Ç., ikamet ve işyeri adreslerinde tek tek yakalanarak gözaltına alındı.
Polis, şahısların yakalanması sırasında 2 adet ruhsatsız tabanca, çok bu tabancalara ait sayıda fişek ile birlikte birçok çek/ senet ele geçirdi.
Polis, operasyona ilişkin kamuoyunu bilgilendirme notu hazırladı basın kuruluşları ile paylaştı. “Konu ile ilgili geniş kapsamlı çalışmalar devam ediyor” vurgusu yaptı.
BİR FETÖ’CÜ DE KISKIVRAK
KESİNLEŞMİŞ CEZASI VARDI, YAKALANDI
Çanakkale polisi, haftanın üç günü Pazar kurulan, kamuoyunca Cuma pazarı olarak bilinen alanda, pazarcı esnafı başta köylüyü canından bezdiren organize suç oluşumunu çökerttikten sonra, bir başarılı operasyona daha imzasını attı.
FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, İstihbarat ve TEM şubesi ekiplerinin ortaklaşa operasyonunda, hakkında kesinleşmiş hapis kararı bulunan firardakı FETÖ’ cü kıskıvrak edildi.
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 6 yıl 3 ay kesilmiş hapis cezası nedeniyle aranmakta olan, eski özel kurum öğretmeni (1) şahıs kelimenin tam al-nlamıyla Poli tarafından enselendi.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerince 16 ocak günü düğmeye basıldı.
Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari FETÖ’ cü, Ezine ilçesinde nefes kesen operasyon ile yakalandı. Çanakkale Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Cuma Deren