Özellikle köylerde okuyan öğrencilerin soğuyan havalardan etkilenmemesi ve  eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmelerini sağlamak amacı ile Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yürütülen ‘Kardeşim Üşümesin’ projesine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gönüllüleri de destek oldu.

UEDAŞ tarafından 2013 yılında hayata geçirilen sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan  ‘Kardeşim Üşümesin’ ile her yıl pek çok çocuğun kışlık kıyafet ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Çanakkale ilinde gerçekleştirilen ‘Kardeşim Üşümesin’ projesine ÇOMÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Sosyal Sorumluluk Birimi, ÇOMÜ İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri de destek verdi.Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Kurumsal İletişim Koordinatörlüğüne bağlı Sosyal Sorumluluk Birimi ile Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) iş birliğinde ile gerçekleştirilen  proje kapsamında Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar Köyünde bulunan Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil Ortaokulunda eğitim gören minik öğrenciler kışlık kıyafetler ve kırtasiye malzemeleri hazırlandı.

Öğrenciler Üşümesin Diye Kışlıklar Hediye Edildi
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen etkinlikte ÇOMÜ’lü gönüllü öğrenciler, miniklerle bir araya geldi. süper kahraman kostümleri giyen gönüllüler,  öğrencilere  yüz boyama, dans ve hediye takdimi gerçekleştirdi. ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Birimi tarafından hazırlanan kışlık hediyeleri kapsamında öğrencilere pantolon, UEDAŞ tarafından ise miniklere mont hediye edildi. Etkinlikte görev alan gönüllü öğrencilerden Aykan Şahin “Böyle bir etkinlikte yer almaktan çok mutluyum. Özellikle minik kardeşlerimizle bir araya gelmek, onların mutluluğuna ortak olabilmek gerçekten paha biçilemez bir duygu. Çünkü bizler mutlulukla mutlu olan insanlarız. Umarım bu tür çalışmalar artarak, katlanarak devam eder” dedi.

UEDAŞ Kurumsal İletişim Koordinatörü Yusuf Ziya Yüce ve ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Nazan Çakırer Çalbayram ve gönüllü 10 öğrencinin katılımıyla etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
 
Şerife Erdem