Çanakkale Boğazı’nda deniz ulaşımının Asırlık markası, yenilenmeyen sözleşme kapsamında Feribotlarını Kilitbahir rıhtımına bağladı.
 Kilitbahir-Çanakkale hattında, onlarca yıldır deniz ulaşımını sağlayan Alınteri Firması, 1 Ocak 2023 itibari ile filosu bağlı feribotların Gestaş tarafnıdan çalıştırılmadığına dikkat çekti.
 Şirketten, gelen vurgu dikkat çekti;
“Alınteri sizindir. Çanakkale’ nin dir”
------------------------------------------
İKİ YAKAYI ‘BİR’ EDERLERDİ
KADERLERİ DE ‘BİR’ OLDU
-------------------------------------------
Boğaz hattında deniz ulaşımının tek hakimi adeta Gestaş oldu.
Çardak-Gelibolu arasında özel sektöre ait feribotların devrini geçtiğimiz aylarda kapatan Gestaş, şimdi de Kilitbahir-Çanakkale hattında bir devri bitirdi. GELÇAR isimli şirket ardından, Alınteri Firmasının feribotlarının da sefer yapmamalarını sağladığı ileri sürülen, Liman işleticisi şirket Gestaş’ a tepki  geldi.
 Yaklaşık bir asırdır deniz ulaşımını sağlayan şirketin sözleşmesini yenilemeyip, Alınteri firmasına ait feribotların seferleri sonlandırıldı.
 Alınteri Feribotları rıhtıma bağlandı 50’ ye yakın personel ve mürettebat işsiz kaldı.
 BAKANLIK HAT İZNİMİZ VAR,
FAALİYETİMİZ ENGELLENİYOR
Alınteri Firması, basın açıklaması yapıp, yaşanılanı özetledi.
 “Yaklaşık bir asırdır bu şehre hizmet veren Alınteri Firması 1 ocak 2023 tarihinden beri çalıştırılmamaktadır.
 Gemilerimizin Ulaştırma bakanlığı tarafından verilen hat izin belgeleri olduğu halde, ticari faaliyetimiz engellenmektedir.” çıkışına imza attı.
 Açıklamada; “Hat izni ne demektir?”şeklindeki soruya yanıt sunan Şirket yetkilileri,  “Hat izni, bu gemilerin Çanakkale Kilitbahir ve Çanakkale Eceabat arasında çalışmasında ve bu rampalara yanaşmasında bir engel yoktur demektir.
 Fakat şu anda tam 10 gündür gemilerimiz bağlı tutulmaktadır.
 Tamamen kendi sermayemizle hiçbir devlet yardımı almadan yapmış olduğumuz rampalara gemilerimiz yanaştırılmamaktadır.
 TİCARET SERBEST, REKABET YASAL
 Ticaretin serbest,  rekabetin yasal olduğu ülkede benim ticari faaliyetim liman işletici kuruluş olan Gestaş tarafından engellenmektedir.
 Ticari bir şirketin çalışıp, çalışmayacağına başka bir ticari şirketin karar veriyor olması hakmıdır? Alınteri’ nin yaklaşık 50 çalışanı bulunmakta ve bu insanlar aileleriyle birlikte mağdur olmuştur.” görüşü savunuldu.
 Çanakkalelilere, Alınteri Firmasının kuruluşundan söz edilen açıklamada,
 “Bu şirketin gemilerinin adı niye Alınteri biliyor musunuz?” şeklinde akla gelebilecek bir soruya yanıt olacak şu ifadeler kullanıldı;
.“Eski Çanakkaleliler çok iyi bilirler, babalarımızın tırnaklarıyla kazıyarak sıfırdan bu günlere geldiklerini, bu gemiler gerçek Alınteri‘ dir.
 Biz yıllarca bu şehre hizmet verdik. Çanakkaleliler çok iyi bilirler yıllarca bu şehrin polisini, askerini, jandarmasını, üst düzey yöneticilerini, köy halkımızı, hastasını, yaralısını, müşkül durumda olanını hiçbir ücret talep etmeden hiç bekletmeden gece, gündüz, kar, yağmur, sis demeden karşıya ulaştırdık.
 Şimdi Gestaş kalkmış diyor ki; ‘biz Çanakkale şehrinin şirketiyiz.  Kamu yararına hizmet veriyoruz’
 Bıraksınlar bakalım kamu yararına hizmet nasıl verilirmiş gösterelim onlara.
Alınteri Çanakkale halkının gerçek şirketidir.
 Alınteri sîzindir Çanakkale’ nindir.
 Şimdi Alınterine sahip çıkma zamanıdır. Biz eskiden olduğu gibi kendimiz çalışmak, halkımıza hizmet vermek istiyoruz.
 Tüm Çanakkale halkının desteğini bekliyoruz ve bu desteğe inanıyoruz. Şimdi sıra sizde, yanımızda olun hepimiz kazanalım.” çağrısı yapıldı. Cuma Deren