Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, 2023 yılı altın piyasasını değerlendirdi. Piyasada yaşanan olumsuzluklar ve enerjideki kriz nedeni ile risk alınmaması stabil kalınması gerektiğini sile getirdi.
 
Timur Ay yaptığı değerlendirmesinde 2022 yılı döviz bazında çok hareketli geçmedi. Genel aralık stabil vaziyete geçti. Devletimizin almış olduğu kuru operasyonuna karşı en son 2021 yılının sonundan başlayan hareketleri de sınırlandırmak ve desteklemek adına ı stabil halde tuttular. Yükselişi engellemek adına altın yılını değerlendirirsek 2021 yılı daha  bizde çok fiyatlama olmadığı bir yıla geldi. Ancak yıl sonu itibariyle ciddi bir hareket  gözlemlendi. Ons bazında dünyadaki altın fiyatına verilen  unsur nezdinde tahminimiz o ki 2023 yılındaki altın rakamlarının çok ciddi yukarı doğru gideceği gözüküyor. Ama 2022 yılındaki altın fiyatlamaların haricinde, sektör bazında  iş oranına baktığımızda  verimli, karlı bir yıl geçirdi bütün meslektaşlarımız. Umarım 2023 yılında da aynı  geçer. Çünkü 2023 yılı malumunuz seçim yılı olduğu için bunun geriye dönüşlerinde I biz sektör olarak da buradan bir istifade edeceğimizi düşünüyoruz” dedi.
 Enerji Piyasaları Ciddi Derecede Etkiliyor
Piyasada yaşanan sorunlarda enerjiyi işaret eden  Timur Ay “Bir sıfır altılara kadar gelen polite şimdi bir sıfır beşlerde. Yani daha ç dünyadaki bu siyaset ve artı kamuoyunu etkileyen bir sürü unsur.  Coğrafik bölgelerdeki sıkıntılılar. Özellikle piyasa dengelerini, özellikle enerji piyasalarındaki hareketlilikler piyasaları ciddi derecede etkileniyor. Yani bu dönem içerisinde  fazla riske girmeden stabil kalmakta fayda var” dedi.
 
Şerife Erdem