Deprem Kuşağındaki Çanakkale'de, dün sabah saatlerinde deprem paniği yaşandı. Şehir merkezi ve ilçelerde, hissedilir büyüklükteki deprem, geçen 1 Ocak 2023 günü yapılan tahmini akla getirmeye yetti.
DEPREMCİ isimli sosyal medya hesabından gelen tahminde;
“Yaklaşan depremler var. Ben bunlardan en büyüğünün 6.1M olmasını bekliyorum.
Sizlere birçok yer yazmayacağım. Merkez üssü tutsun veya tutmasın tek bir yer yazacağım.
GÖKÇEADA / ÇANKKALE. Gökçeada ÇANAKKALE Açıkları benim hesapladığım koordinat.
Süre olarak ise aylardır kurak bir dönem yaşıyoruz. Büyük depremler büyük kuraklık yaşatırlar. Doğanın bir kanunudur. Şimdi süre vermem gerekirse; ülke olarak kışa geçişimiz sayılabilecek ölçekte bir soğuma, yani 15 derecelik bir ısı düşüşü ile birlikte bu depremin olmasını bekliyorum." ifadelerini kullanmıştı. 
------------------------------
BEKLENTİ GÖKÇEDA İDİ,
MİDİLLİ SALLANDI....
------------------------------
Çanakkale deprem gerçeğini dün sabah saatlerinde bir kez daha yaşadı. Merkez üssü Yunanistan' ın Midilli adası olan sarsıntı, il merkezi ve ilçelerde etkili şekilde hissedildi.
Yeni yılın ilk günü, 'depremci' isimli sosyal medya hesabından gelen tahmin, bir hafta sonra, olabileceği varsayılan lokasyon Gökçeada değildi ancak, adaya komşu sayılabilecek mesafedeki midilli adası yakınlarında gerçekleşti.
Deprem Kuşağındaki Çanakkale'de, dün sabah saatlerinde deprem paniği yaşandı. Midilli adası merkez üssü olan ilk deprem 04.53' de gerçekleşti. Bu depremin ardından Şehir merkezi ve ilçelerde, hissedilir büyüklükteki ikinci ve üçüncü artçılar da meydana geldi.
Kısa süre aralıklar ile meydana gelen depremler, 1 Ocak 2023 günü yapılan tahmini akla getirmeye yetti.
DEPREMCİ isimli sosyal medya hesabından, yeni yılın ilk günü 1 Ocak 2023 pazar tarihinde gelen tahminde;
“Yaklaşan depremler var. Ben bunlardan en büyüğünün 6.1M olmasını bekliyorum.
Sizlere birçok yer yazmayacağım. Merkez üssü tutsun veya tutmasın tek bir yer yazacağım.
GÖKÇEADA / ÇANKKALE. Gökçeada ÇANAKKALE Açıkları benim hesapladığım koordinat.
Süre olarak ise aylardır kurak bir dönem yaşıyoruz. Büyük depremler büyük kuraklık yaşatırlar. Doğanın bir kanunudur. Şimdi süre vermem gerekirse; ülke olarak kışa geçişimiz sayılabilecek ölçekte bir soğuma, yani 15 derecelik bir ısı düşüşü ile birlikte bu depremin olmasını bekliyorum." ifadeleri kullanılmıştı. 
HAVA SOĞUYUNCA, DEPREM BEKLİYORUM..
Depremci isimli sosyal medya hesabında, ayrıca; "Sistem şaştı diyorlar değişti diyorlar bilemiyorum ama, işte öylesine bir havanın bizleri titretmeye başladığı saatlerde olmasını bekleyeceğim." şeklindeki tahminden de söz edilmişti.
Depremci isimli hesaptan gelen; Yerküre soğuduğunda, olası deprem kapıda anlamına gelen bu tahminden bir hafta sonra, Midilli ile Ayvacık arasında ardı ardına yaşanan depremler, Çanakkale'de günün konusuna dönüştü.
Depremci isimli hesaptan bir hafta önce gelen bu tahmini anlatır ifadeler öncesinde: "Biliyorsunuz bir süredir burada bir tahmin paylaşmıyordum.
Nedeni ise yaptığım tahminlerin halkımız nezdinde panik ve korkuya yol açabileceğini düşündüğümdendir." şeklinde bir anlatıma da imza atılmıştı.
MİDİLLİ DEPREMİ İÇİN NE DEDİ?
Sosyal medyadan yaptığı tahminin bir hafta sonrasında meyana gelen deprem üzerine, ‘depremci’ isimli hesap; “Tahmin yazımın ardından Van , Girit ve Yunanistan'da dörtlük depremler olmuştu. 120 saatin sonunda da ÇANAKKALE AÇIKLARI MİDİLLİ ADASI'NDA 5.1M- 4.1M ve en son 5.0M depremler meydana geldi.” İfadelerinin geçtiği bir paylaşıma imza attı.
Cuma Deren