Mevcut rezervin, İçme suyu ihtiyacını sayılı günler karşılamaya yetecek oluşu,şehirde günün konusuna dönüştü.
Çanakkalelilerin aylardır eleştiri konusu hayat hapalılığını,  Atikhisar Barajının  mevcut durumu edeta untturdu. 
Yerel yöneticiler, Çanakkale'nin içme ve kullanma su ihtiyacını karşılayan tek kaynağı Atikhisar barajından bahisle, işiteni tedrirgin eden sözler etti.
Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay; "2020 yılında aldığımız önlemler gibi bir takım önlemler almak zorunda kalabiliriz" ifadesini kullandı.
RAHATLATAN TAHMİN,
10 OCAK' DA YAĞIŞ BEKLENTİSİ....
Meterelojik verilere göre, Çanakkale 10 Ocak' da yağışlı bir döneme girecek.
------------------------------------------
TABLO VAHİM?!..
18 AY YETECEK SU KALDI
------------------------------------------
Atikhisar S.O.S. veriyor. Kuraklık hat safhada, barajda içmeye 1,5 yıl yetecek kadar su rezervinin kalıdğı belirlendi.D.S.İ. yetkilileri, barajın mevcut rezervinin hiç yağış düşmemesi durumunda, içme suyunu 18 ay süre ile karşılamaya yeteceğinin hesaplandığının altını çizdi. 
Çanakkale'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan, tam doluluk durumunda  54 milyon 115 bin metreküp kapasiteli Atikhisar Barajı'nda, seviye gündün güne eridi.
Kuraklık nedeniyle, barajdaki su seviyesi 23 milyon metreküpe kadar geriledi.
Bu verilere göre; içme ve kullanma suyunda kısıtlamalar yaşanabilecek. Yerel yöneticilerin durumu özetleyen açıklamalarını temkinli ifadeler eşliğinde yaptıkları gözlendi.
CHP' li Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, “Atikhisar Barajı Çanakkale kentinin tek içme ve kullanma suyu kaynağı. Şuandaki rezervimiz 23 milyon metreküp, doluluk oranımız yüzde 42,5. Kent ihtiyacı için çok büyük bir risk olmamakla birlikte önümüzdeki dönemin kurak geçmesi halinde 2020 yılında aldığımız önlemler gibi bir takım önlemler almak zorunda kalabiliriz” açıklamasına imza attı.
İÇME SUYU İHTİYACINDA, 1,5 YIL SORUN YOK
Veriler, Atikhisar' ın mevcut rezervinin, hiç yağış düşmememsi durumunda, içme suyu ihtiyacını 1,5 yıl karşılamaya yeteceği yönünde. D.S.İ. yetkilileri, hesaplamaların bu yönde olduğuna dikkat çekti.
Barajlardaki mevcut durum, il genelinde benzerlik gösteriyor. Bayramiç barajında da durum farksız.
Çanakkale il merkezinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan tek kaynagında, 54 milyon 115 bin metreküp su kapasitesine sahip Atikhisar, b.eklenen yağışların düşmemesi ile adeta S.O.S. vermeye başladı. Barajdaki su miktarı 23 milyon metreküpe düştü.
Şehrin içme suyu ihtiyacını da karşılayan Atikhisar Barajı'nda, su miktarının iyice azalması üzerine kısıtlamalar yaşanabileceği yönünde açıtklamalar da gelmeye başladı.
CHP' li Çanakkale Belediyesi yetkilileri içme ve kullanma suyunun tasarruflu kullanılması konusunda vatandaşlara bir dizi çağrı yaptı.
Temkinli sözler edip, Çanakkalelilere olası önlemlerin alınabileceği yönünde açıklamada bulunan isimlerden biri, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay oldu.
Mutluay, Atikhisar Barajı'nın Çanakkale için  hayati önem taşıdığını vurgu yaptı.
"Atikhisar Barajı Çanakkale' nin  tek içme ve kullanma suyu kaynağı. Şuandaki rezervimiz 23 milyon metreküp, doluluk oranımız yüzde 42,5.
Kent ihtiyacı için çok büyük bir risk olmamakla birlikte, önümüzdeki dönemin kurak geçmesi halinde 2020 yılında aldığımız önlemler gibi bir takım önlemler almak zorunda kalabiliriz. Atikhisar Barajı aynı zamanda tarımsal sulamada da kullanılan bir baraj.
Dolayısıyla eğer yağış düşmemesi halinde tarımsal üretim açısından da bir risk görülüyor. Çünkü kent ihtiyacı öncelikli olarak karşılanacağı için. Tarımsal sulamada su verilemeyeceğinden dolayı burada bir ekonomik kayıp olması söz konusu." ifadelerini kullarndı.
10 OCAK' DA YAĞIŞ BEKLENTİSİ....
Mutluay ayrıca; "Ancak aldığımız meterelojik verilere göre de 10 Ocak tarihinden sonra yağışlı bir döneme gireceğin öngörüyor uzmanlar, umutla bekliyoruz” dedi.
Cuma Deren