Proje kapsamında Çanakkale’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde başlatılan ‘Matematik Seferberliği’ kapsamında e-Twinning Matematik Seferberliği kapsamında, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çalıştay gerçekleştirildi. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi öğretmenleri moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştaya, eğitim kurumlarında görev yapan çok sayıda öğretmen katılırken çalıştayda e-Twinning Matematik Seferberliği ile ilgili fikir alış verişi yapıldı.
Çalıştayın ardından Millî Eğitim Bakanlığı tarafından TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi sevmelerini sağlamak amacıyla Matematik Seferberliği projesi hayata geçirildi. Matematik Seferberliği kapsamında Kod Haftası etkinlikleri Merkez, Biga, Bayramiç, Ezine, Lapseki, Çan, Eceabat, Yenice ve Ayvacık ilçelerinde gerçekleştirildi.
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından gerçekleştirilen Kod haftası etkinliklerine çok sayıda öğretmen, öğrenci ve eğitim camiasına bağlı çalışanlar katıldı. Kod Haftası etkinlikleri ile katılımcıların bazıları ilk defa kodlama yaparken bazı katılımcılar da kodlama becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Etkinlik sonucunda raporlama işlemini tamamlayan tüm katılımcılar ‘Avrupa Kod Haftası 2022 Sertifikası’ sahibi olurken bir sonraki adım olan ‘Mükemmeliyet Sertifikası’ kazanmaya da aday oldular. Merkez ve ilçelerinde robotik kodlama, matematik yaz okulu, bulmaca, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, matematikte eğlenceli keşifler, sahne matematiği, matematiksel bakış, edebiyat, dil ve sanat ile matematik buluşması, beceri temelli matematik soruları, durakta matematik, matematik sokağı, matematik atölyesi gibi birbirinden farklı etkinliklerle Matematik Seferberliği her yerde herkese ulaştırılıyor.
Çeşitli materyaller ile matematiği sevdirme ve kavratma faaliyetleri, akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilen matematik seminerleri, akıllı tahta oyunları, matematik temalı tablo ve afiş çalışmaları, matematik yarışmaları, tarihe yön veren matematikçilerin ve Türk matematik âlimlerinin tanıtımının yapıldığı dijital içeriklerle her yaşa ve düzeye uygun etkinlikler; Matematik Seferberliği kapsamında Çanakkale'de tüm eğitim kurumlarında yoğun bir katılım ile gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ‘Matematik Dijital Eğitim Platformu’ ile öğretmen ve öğrencilere yönelik hazırlanan animasyon, video, etkileşimli içeriklerle matematiği keşfetme süreçleri; konu özetleri ve konu anlatım videolarıyla sınıf içi öğrenme süreçleri de desteklenerek Matematik Seferberliği çalışmaları Çanakkale'de hızla devam ediyor.
Haber Merkezi