Çanakkale Anadolu Lisesi, TÜBİTAK lise öğrencileri ulusal öğrenci kongresi ve poster sunumu yarışmasında teşvik ödülünün sahibi oldu.

337 okuldan bin 213 öğrencinin 489'u çevre ve iklim değişikliği, 177'si matematik alanında olmak üzere toplam 666 proje ile başvurduğu TÜBİTAK lise öğrencileri ulusal öğrenci kongresi ve poster sunumu yarışmasında   ön değerlendirme, TÜBİTAK seçici kurulunca yapıldı. Poster sergisine 98 proje davet edildi. Davet alan çevre ve iklim değişikliği alanından 15, matematik alanından 15 proje finalde yarıştı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Millî Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliği ile gerçekleştirilen Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması Ödül Töreninde öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışmasında Çanakkale Merkez Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Nimet Gökçen Büyükocak danışmanlığında öğrenciler Işıl Demir, Deniz Okumuş, Eser Güven’in hazırladığı Çevre ve İklim Değişikliği alanındaki ‘Çiftçilerin Tarım Arazilerini Kullanımı Gümüşçay Örneği’  projesi ile yarışmanın finallerine kaldı.  Jüri tarafından beğenilen proje Teşvik Ödülü'ne layık görüldü.
 
Haber Merkezi