Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa TÜBİTAK Bölge Koordinatörlüğü iş birliğinde 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında TÜBİTAK 2204 Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları için TÜBİTAK Proje Hazırlama ve Yazma Eğitimleri gerçekleştirildi.

Öğretmenlerin TÜBİTK yarışmaları için hazırlayacakları projelerin nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgiler vermek ve Proje hazırlanmanın önemli noktaları hakkında bilgi vermek amacı ile Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa TÜBİTAK Bölge Koordinatörlüğü iş birliğinde Bilim ve Sanat Merkezi Atölyeleri ile Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda   eğitimler gerçekleştirildi.  TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özkan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Öztürk, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şehnaz Baltacı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Tay, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Camadan tarafından gerçekleştirilen eğitimlerden katılımcılara proje hazırlama ve yarışmalar ile ilgili önemli bilgiler verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan farklı branşlarda çok sayıda öğretmeniin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimlerde  öğretmenler deneyim kazandı. Üç gün boyunca süren eğitimlerin ardından  TÜBİTAK 2204 Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları için TÜBİTAK Proje Hazırlama ve Yazma Eğitimleri'nin son gününde, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa ÖZKAN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Öztürk, İl Millî Eğitim Müdürümüz Ferhat Yılmaz   eğitime katılan değerli öğretmenlerimize katılım sertifikaları takdim edildi. Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından TÜBİTAK Proje Hazırlama ve Yazma Eğitimleri sona erdi.
 Haber Merkezi